Hlavní obsah

Příšerné zakončení a štěstí Skotů. Jak je možné, že Češi prohráli? píší na Ostrovech

Skotští fotbalisté protáhli středeční výhrou nad Českou republikou 1:0 sérii vlastní neporazitelnosti na osm zápasů, což zažili naposledy před 32 roky. Tým kouče Steva Clarka sklízí doma zasloužený potlesk, nicméně ostrovní média se shodují na tom, že kromě disciplinovaného výkonu domácím výrazně pomohlo štěstí a neuvěřitelná selhání Čechů v koncovce.

Výsledek hodně frustrující, už to ve skupině nemáme ve svých rukách, říká trenér Jiří ChytrýVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie

„Provizorní česká sestava z předchozího zápasu v Olomouci zůstala doma a kvalita navrátivších se reprezentantů byla jednoznačná. Jenže jen útočník Burnley Matěj Vydra spálil v obou poločasech dvě ohromné šance," píše mimo jiné britská BBC.

„Skoti také se štěstím unikli trestu poté, co Andrew Considine stáhl v šestnáctce Tomáše Součka za dres. Když ale v závěru propadl míč na Součka, který ze tří yardů přestřelil prázdnou bránu, Skotsko už vědělo, že tahle noc bude jeho," dodává BBC.

Šancí spousta, i kdyby se hrálo dalších 45 minut, tak to tam prostě nepadne, přiznal Alex KrálVideo: Sport.cz, FAČR

List Daily Mail se podivuje nad tím, že český tým vzhledem k průběhu utkání odjíždí z Hampden Parku s prázdnou.

„Jak je možné, že Češi nesebrali alespoň bod, to zůstává záhadou. Jen v prvním poločase měl Matěj Vydra jednu šanci za druhou. Příšerně minul i z šesti yardů. Kdyby trefil bránu, je to jasný gól. Ozvěna jeho zděšení musela být slyšet v celé jeho zemi," uvádí deník.

„Ve druhém poločase jezdil český tým jako posedlý a měl jednoznačně navrch. Kdyby Vydra v Glasgow obul střelecké kopačky, výsledek by vypadal úplně jinak. Tlak Čechů byl stále drtivější, ale mohou vinit jen sami sebe, že přišel vniveč," analyzuje průběh utkání Daily Mail.

„To, že Souček nezařídil osm minut před koncem pro svůj tým alespoň bod, je celkem šokující. Nějak se mu podařilo netrefit bránu, čímž se mu povedlo vyrobit jednu z minel roku. Pro Skotsko to byla monumentální úleva," má jasno deník.

V podobném duchu referuje i The Guardian: „Bylo by hodně přehnané říct, že si Skotsko výhru zasloužilo. Hlavně ve druhé půli se o veškerou útočnou činnost starali hosté. I tak ale Clarke splnil bodovou povinnost naplno a může být spokojen. Každopádně je překvapivé, že Fraserův gól byl v utkání jediným."

Reklama