Hlavní obsah

Löwa nepřipraví o místo ani historický debakl

Historický debakl 0:6 od Španělů nepřipraví kouče německých fotbalistů Joachima Löwa o funkci. Reprezentační ředitel Oliver Bierhoff po úterním zápase Ligy národů v Seville řekl, že Löw má nadále důvěru a zůstane na lavičce určitě do letního mistrovství Evropy.

Foto: Michael Robert, ČTK

Trenér Němců Joachim Löw.

Článek

"Ano. Tento zápas na tom nic nemění. Joachimu Löwovi nadále věříme, o tom není pochyb," řekl Bierhoff televizní stanici ARD po nejvyšší porážce Němců za 89 let. Nedávno přitom Bierhoff konstatoval, že nad národním týmem se vznáší temný mrak. Po debaklu v Seville musel znovu čelit otázkám na trenérovu budoucnost. Tým pod Löwovým vedením z posledních osmi zápasů jen třikrát vyhrál.

"Je potřeba myslet v delším horizontu a důkladně analyzovat každý zápas. Chceme být na vrcholu příští rok na EURO," připomněl ředitel německého týmu, který minulý týden ve středu v přípravě v Lipsku zdolal 1:0 českou reprezentaci. Poté si poradil v Lize národů 3:1 s Ukrajinou, ale ve Španělsku dostal tvrdou lekci v přímém souboji o postup na závěrečný turnaj.

"Opravdu nevím, co se s týmem stalo. Jsme pořádně naštvaní. Byl to večer, kdy se nám nepovedlo absolutně nic. Nepovedla se nám jediná kloudná akce, neměli jsme žádné šance a nevyhráli jediný individuální souboj na hřišti," vyjmenoval zdrcený Löw.

"Mysleli jsme si, že po předchozích zápasech jsme o kousek dál. Před zápasem jsme si říkali, že jsme na správné cestě. A pak jsme viděli tohle. Španělé byli mnohem rychlejší, mnohem preciznější ... A jestli si mám dělat starosti o své místo, to se musíte zeptat jiných," dodal kouč, jenž vyhrál s Němci před šesti lety mistrovství světa.

Reklama