Hlavní obsah

Svěrkoš už trénuje se Sochaux, smlouvu podepíše na Nový rok

SOCHAUX

Fotbalový útočník Václav Svěrkoš už je ve Francii a chystá se na podpis smlouvy se Sochaux. Od svého dosavadního zaměstnavatele Baníku Ostrava totiž dostal povoleno trénovat ve svém budoucím působišti a v sobotu se připojil k týmu. V první lednový den by pak měl podepsat v Sochaux nový kontrakt. Informoval o tom server Ouest-France.fr.

Článek

Svěrkoš byl v Sochaux poprvé obhlédnout terén na počátku prosince a už tehdy se kluby ústně dohodly i na výši odstupného. Jakmile začne lednové přestupní období, Svěrkoš podepíše s předposledním klubem francouzské ligy smlouvu na tři a půl roku.

Francouzi přitom na pětadvacetiletého českého reprezentanta ukázali až poté, co se jim zadrhl přestup Francouze Alexandre Alphonseho z FC Curych. "Ano, měli jsme původně zájem o Alphonseho. Sledovali jsme ho od jara, jenže mezitím pro nás začal být příliš drahý," citoval v polovině prosince švýcarský deník 20 Minuten trenéra Francoise Gillota.

Podle informací listu požadoval Curych za francouzského fotbalistu minimálně 2,5 miliónu eur (asi 65,7 miliónu korun), a tak nakonec Sochaux zvolilo náhradní řešení v podobě Svěrkoše. "Alphonse tím pro nás ztrácí na zajímavosti, oba hráči jsou si typově podobní," dodal Gillot. Za Svěrkoše musel podle odhadů českých médií zaplatit o něco méně, bez provize agentovi zhruba 50 miliónů korun.

Reklama

Související témata: