Hlavní obsah

Lille nečekaně prohrálo se Svěrkošovým Sochaux, Bordeaux uniká

PAŘÍŽ

Fotbalisté Lille po sedmi ligových výhrách za sebou zklamali, když dnes v 21. kole francouzské ligy prohráli v Sochaux 1:2 a propadli se na třetí místo za Montpellier. Navíc si nechali utéct na rozdíl deseti bodů vedoucí Bordeaux, které porazilo 3:1 poslední Grenoble a připsalo si desáté vítězství z posledních 11 soutěžních zápasů. Závěrečných 20 minut u toho v dresu Bordeaux byl i Jaroslav Plašil.

Foto: Regis Duvignau, Reuters

Fotbalisté Bordeaux (vlevo Jaroslav Plašil) oslavují gól.

Článek

Lille předchozích sedm ligových duelů vyhrálo a nastřílelo pokaždé alespoň tři branky. Tentokrát se však bez kanonýra Gervinha, který je na africkém šampionátu, v koncovce trápilo. Záložník Cabaye dokonce neproměnil pokutový kop, z nějž mohl snížit dvoubrankový náskok domácích po brzkých trefách Perquise a Dalmata.

Nakonec se střeleckou smůlu podařilo prolomit čtvrt hodiny před koncem slovenskému útočníkovi Vittekovi. To již nebyl na hřišti český útočník Václav Svěrkoš, který krátce předtím usedl na lavičku Sochaux. Lille však již na vyrovnání nedosáhlo a připsalo si překvapivou porážku.

K překvapení se schylovalo i v Grenoblu. Jednoznačný kandidát na sestup, který na dně tabulky ztrácí na záchranu již 13 bodů, doma v poločase nečekaně vedl nad obhájcem titulu z Bordeaux. Jenže pak přišel o vyloučeného Juana a Bordeaux skóre otočilo góly Gouffrana, Šammacha a Cavenaghiho.

Francouzská fotbalová liga - 21. kolo:
Grenoble - Bordeaux 1:3 (45.+1 Battles - 53. Gouffran, 56. Šammach, 83. Cavenaghi), Lens - Montpellier 0:1 (86. Montano), Lorient - Lyon 1:3 (27. Ducasse - 70. a 88. Källström, 62. Lopéz), Marseille - Le Mans 2:1 (30. a 55. z pen. Niang - 15. Le Tallec), Nice - Auxerre 0:1 (90.+2 Jeleň), Paris St. Germain - Monako 0:1 (67. vlastní Edel), Sochaux - Lille 2:1 (9. Perquis, 12. Dalmat - 76. Vittek), Toulouse - Nancy 0:0.

Reklama

Související témata: