Hlavní obsah

Anelka s Henrym se zatím nevzdali odměn za zpackané MS

Útočníci Nicolas Anelka a Thierry Henry se jako jediní francouzští fotbalisté oficiálně nevzdali odměn za mistrovství světa. Bonusů se reprezentanti rozhodli vzdát poté, co na turnaji v Jihoafrické republice vypadli ostudně už v základní skupině.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Nicolas Anelka byl na MS vyřazen z francouzského týmu

Článek

Zatímco ostatní hráči, kteří se šampionátu zúčastnili, už se svazem podepsali dokumenty, v kterých se finančních odměn v celkové výši tři miliony eur (asi 76 milionů korun) vzdali ve prospěch amatérských klubů, Anelka podle deníku Libération odmítl. Údajně kvůli osmnáctiměsíčnímu trestu za hádku s bývalým trenérem Raymondem Domenechem během šampionátu. Henrymu se prý zase nelíbilo, že na mistrovství byl jen v roli náhradníka.

Francouzský svaz informace listu popřel. "Neodmítli, ale ani se nám neozvali. Takže nevíme, jestli podepíšou," citovala agentura Reuters mluvčího francouzského svazu Francoise Manarda.

Francie na mistrovství obhajovala stříbrné medaile, v JAR však vyhořela, když uhrála jediný bod a vypadla v základní skupině. Její vystoupení navíc poznamenala stávka reprezentantů, kteří se po Anelkově vyloučení z týmu rozhodli bojkotovat trénink.

Reklama

Související témata: