Hlavní obsah

Messi dostal za podpis smlouvy s Paris St. Germain i podíl v klubové kryptoměně

Paříž

Hvězdný útočník Lionel Messi dostal za podpis smlouvy s Paris St. Germain mimo jiné i fanouškovskou kryptoměnu, která umožňuje příznivcům v menší míře ovlivňovat chod klubu. Přesná hodnota podílu čtyřiatřicetiletého argentinského fotbalisty nebyla zveřejněna.

Foto: Sport.cz/Albert Gea - Reuters

Argentinský fotbalista Lionel Messi bude hrát za PSG.

Článek

Messi s Paris St. Germain v úterý podepsal dvouletou smlouvu s opcí poté, co odešel z Barcelony, kde strávil celou dosavadní kariéru. Katalánský celek si šestinásobného držitele Zlatého míče nemohl kvůli vysokým dluhům a španělským pravidlům finančního fair play dovolit.

Do Paříže přišel Messi jako volný hráč zadarmo a ročně by si měl vydělat zhruba 35 milionů eur (asi 890 milionů korun). Součástí podpisového bonusu byl i nespecifikovaný podíl v klubové kryptoměně, kterou kromě Paris St. Germain letos příznivcům nabídl i Manchester City nebo AC Milán.

Stejně jako známější bitcoiny, jde i s klubovými kryptoměnami obchodovat na burze, kde jsou rovněž jako ostatní digitální prostředky náchylné k divokým výkyvům v ceně. Před příchodem Messiho do Paris St. Germain vyskočila hodnota klubové kryptoměny během pouhých pěti dní o 130 procent na 60 dolarů.

Reklama