Hlavní obsah

Aféra českých fotbalistů zaujala i v Německu

BERLÍN

V Německu, jehož fotbalová reprezentace v sobotu zvítězila v Praze nad českým týmem, si média nyní všímají i aféry s údajným večírkem s prostitutkami. Většinou ji příliš nekomentují, barvitě ji však líčí, což dokumentují i šťavnaté titulky. "Když Češi popíjejí...", nadepisuje článek nejčtenější deník Bild.

Článek

Podtitulek pak zní: "Frustrované chlastání po zápasu s Německem. Dopřáli si (fotbalisté) dokonce orgii s prostitutkami?"

Server listu Berliner Zeitung zařazuje svou glosu do pravidelného sloupku Pecka dne. Pod titulkem Česká party píše, že Tomáš Ujfaluši pozval na oslavu "vznešený kroužek českých fotbalistů". "Ke vší smůle sice byl předchozí zápas 1:2 úplně v pytli, ale pozvání je pozvání. Měla snad pivka přijít nazmar? Nebo nechat spoře oděné dámy v průvanu? V žádném případě! To by bylo nezdvořilé. Asi tak hulvátské, jak to teď líčí český tisk, který to vše interpretuje jako orgii."

Jiná média využívají spíš agenturní zprávy a weby si je opatřují titulky po svém. "Zřítí se věčný Brückner?" píše fotbalový server goal.com. "Trávník je zelený, nebe je modré a Karel Brückner je trenérem českého národního týmu. Tak nějak vypadala situace ještě nedávno. Nyní se ale zdá, že se všechno mění," prorokuje server.

Webové stránky listu Financial Times Deutschland uvádějí, že "českému trenérskému pomníku Karlu Brücknerovi hrozí, že se zřítí z podstavce". "Nejen rostoucí kritika po porážce od Německa zanechala stopy na kouči, který byl dosud považován za nedotknutelného." Server listu Der Tagesspiegel píše, že "noc ostudy" dostává Brücknera pod tlak a trenér čelí po porážce od Německa vyhazovu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.