Hlavní obsah

Brazilští fotbalisté neporazili Turecko, remizovali i Portugalci

PRAHA

Brazilským fotbalistům nevyšla generálka na blížící se mistrovství Jižní Ameriky. V přípravném zápase v úterý neporazili Turecko, v utkání hraném v Dortmundu nepadl ani gól. Jen remízu uhráli také Portugalci, kteří se představili v Kuvajtu, Argentinci naopak v gólové přestřelce zdolali v Barceloně Alžírsko 4:3.

Článek

Brazilci bez nejzářivějších hvězd v základní sestavě zklamali téměř 27 tisíc diváků na dortmundském stadiónu. Za první poločas si nevypracovali jedinou vážnější šanci a jejich výkon se zlepšil až po změně stran s příchodem Ronaldinha a Kaká.

Blíž k vítězství ale měli Turci, s jejichž reprezentačním dresem se loučil záložník Tugay. Hamit Altintop ale z přímého volného kopu trefil jen břevno a Bastürkovu dalekonosnou ránu zneškodnil gólman Doni.

Portugalci přišli o výhru v Kuvajtu dvě minuty před koncem, když na Tomásův gól odpověděl k radosti domácího publika Salmíja. Argentinci prohráli s Alžírskem první poločas 1:2, pak se ale dvakrát trefil Messi, který v Barceloně hraje, a strhl vítězství na stranu favorita.

Fotbalisté Paraguaye a Chile vybojovali cenná vítězství na půdě soupeřů. Na Aztéckém stadiónu v Mexiku rozhodl o výhře Paraguaye 1:0 až minutu před koncem utkání jediný úspěšný střelec Oscar Cardozo, v Kingstonu zmrazil domácí fanoušky už v prvním poločase Juan Gonzalo Lorca. Jamajka už také nestihla ani vyrovnat.

Výsledky přípravných utkání:
Dortmund: Turecko - Brazílie 0:0
Diváci: 26 700.
Kuvajt: Kuvajt - Portugalsko 1:1 (0:0)
Branky: 88. Salmíja - 72. Tomás. Diváci: 10 000.
Barcelona: Argentina - Alžírsko 4:3 (1:2)
Branky: 55. z pen. a 74. Messi, 2. Tevez z pen., 58. Cambiasso - 42. a 75. Belhadž, 9. A. Jahía.
Mexiko: Mexiko - Paraguay 0:1 (0:0)
Branka: 89. O. Cardozo.
Kingston: Jamajka - Chile 0:1 (0:1)
Branka: 18. Lorca. Diváci: 10 000.

Reklama