Hlavní obsah

Portugalsko v kvalifikaci na ME pouze remizovalo v Arménii

PRAHA

Pouhý bod za remízu 1:1 v Arménii si připsali fotbalisté Portugalska do tabulky kvalifikační skupiny A. Opět si tak zkomplikovali boj o postup na mistrovství Evropy, když na vedoucí Polsko ztrácejí čtyři body. Třetí Srbsko má pouze o bod méně a utkání k dobru.

Článek

Portugalsku se nepovedl vstup do zápasu a inkasovalo již ve 12. minutě po hlavičce obránce Arzumanjana. Největší hvězda hostů Cristiano Ronaldo pak předvedl své umění, když po parádní kličce vyrovnal. Jenže to bylo ze strany favorita vše, přestože měl v závěru velký tlak.

Estonsko porazilo Andorru

První kvalifikační body získal reprezentační výběr Estonska, který doma porazil Andorru 2:1 brankou v poslední minutě v podání zkušeného útočníka Zelinského. Domácí, kteří dosud nevstřelili v kvalifikaci ani branku, dohrávali zápas bez dvou vyloučených.

Kypr porazil v "české" skupině San Marino

Nejtěsnější možnou výhru si z kvalifikačního utkání v San Marinu odvážejí fotbalisté Kypru. Do skupiny D, do které patří také Česká republika, si díky vítězství 1:0 připsali očekávané tři body. San Marino o možnost prvního bodového zisku připravil kyperský kapitán Okkas, ke kterému se dostal míč po rohovém kopu a zkušený útočník ho střelou ze šesti metrů poslal přesně k tyči.

Severní Irsko porazilo Lichtenštejnsko

Ve skvělých výkonech pokračuje severoirský útočník Healy, který dvěma brankami pomohl své zemi porazit Lichtenštejnsko 3:1. Na svém kontě má již 11 branek a bezkonkurenčně vede tabulku střelců evropské kvalifikace. Druhý Němec Podolski se trefil sedmkrát.

Skupina A:
Tampere: Finsko - Kazachstán 2:1 (1:1)
Branky: 13. A. Eremenko, 61. Tainio - 23. Bjakov.
Jerevan: Arménie - Portugalsko 1:1 (1:1)
Branky: 12. Arzumanjan - 37. C. Ronaldo.
Brusel: Belgie - Srbsko 3:2 (2:1)
Branky: 10. a 88. Dembele, 30. Mirallas - 73. a 90.+2 Kuzmanovič. Rozhodčí: Hauge (Nor.).
Skupina D:
Serravalle: San Marino - Kypr 0:1 (0:0)
Branka: 54. Okkas. Rozhodčí: Janku (Alb.).
Skupina E:
Tallinn: Estonsko - Andorra 2:1 (1:0)
Branky: 34. Piiroja, 90. Zelinski - 87. Silva. ČK: 45.+2 Klavan, 90.+1 Zelinski (oba Estonsko).
Skupina F:
Belfast: Severní Irsko - Lichtenštejnsko 3:1 (2:0)
Branky: 5. a 35. Healy, 56. Lafferty - 89. Frick. Rozhodčí: Matějek (ČR).

Reklama

Související témata: