Hlavní obsah

Frings jako kapitán dovedl Němce na ME

MNICHOV

Třicetiletý defenzivní záložník německé reprezentace Torsten Frings patří k služebně nejstarším hráčům národního týmu. Dělník fotbalových trávníků nikdy nepatřil k obletovaným hvězdám, ale ty ho chtěly mít vždy za zády. Tvrdost, spolehlivost, obrovské nasazení, ale i schopnost tvrdě vystřelit, oceňovali všichni trenéři a slavnější spoluhráči, kteří díky Fringsovi za zády měli větší volnost k útočení.

Článek

O jeho nepostradatelnosti svědčí i fakt, že byl oporou týmu na stříbrném MS 2002 i bronzovém 2006. Nechyběl však ani u blamáže s českem na ME 2004.

Když se zranil Ballack a další hvězdy, dostal Torsten Fings kapitánskou pásku. A udělal s ní jako šéf týmu na hřišti poslední důležité kroky v postupu na evropský šampionát. „Nejtěžší to bylo v Irsku. Nepředvedli jsme ideální výkon, ale podstatný byl získaný bod a potvrzený postup. Další utkání už můžeme hrát v klidu a připravovat se na evropský šampionát,“ liboval si po utkání v Dublinu.

Frings vzezřením připomíná tvrdého rockera, i když rozhodně nepatří na trávníku k nejvyšším borcům. Dlouhé vlasy, pěstěné svaly, velká tetování a  na hřišti neustále hodně naštvaný výraz. Jako by chtěl soupeře předem zastrašit. „když hrajeme s Brémami, musím si na něj dávat pozor. Je hodně tvrdý, ale není zákeřný. Vletí však do všeho, někdy bez rozmyslu. Je to ale jeden z nejlepších defenzivních záložníků nejen bundesligy,“ charakterizoval Fingse David Jarolím z Hamburku.

Ballack: Torsten je tmelem týmu

Spoluhráči o něm ale říkají, že je velmi kamarádský a nezkazí žádnou legraci. „Torsten je jeden z nejlepších defenzivních záložníků na světě,“ řekl na adresu spoluhráče Michael Ballack, momentálně zraněný kapitán týmu, a dodal: „Je tmelem týmu. Burcuje, udržuje dobrou náladu. Umí v pravou chvíli správným vtipem odlehčit nervózní atmosféru. Je to hráč nesmírně cenný i v kabině.“

Dlouhovlasý rocker je nad povznesen nad různé narážky médií na svoji vizáž. „O mém tetování a vlasech už psal kdekdo. Mě to nezajímá. Dokud se to bude líbit mojí manželce Petře a dcerám Lise-Katharině a Leně, vlasy zůstanou na hlavě. Až se jednou ráno podívám do zrcadla, a řeknu si, že takhle už ne, nebo mi řeknou, abych to shodil, tak se nechám ostříhat. Manželka a dcery jsou pro mne úplně všechno, ty nejdůležitější bytosti na světě,“ prozradil Frings, koho má na světě nejraději. Miluje také rockovou muziku, motocykl Harley-Davidson a v garáži rodinného domu v Lilienthalu má také ferrari a Hummer.

Reklama

Související témata: