Hlavní obsah

Slováci se budou muset proti Česku obejít bez Ďurici

Trenér slovenské fotbalové reprezentace Ján Kocian se bude muset v sobotním kvalifikačním utkání proti Česku obejít bez obránce ruského Saturnu MO Jána Ďurici. Namísto něho slovenský kouč povolal nováčka Tomáše Hubočana z Žiliny. Zdravotní problémy však na dnešním srazu před zápasy v Praze a San Marinu nahlásil i útočník Bochumi Stanislav Šesták.

Článek

"Poslední zápas proti Zenitu jsem nehrál. Řekl jsem trenérovi, že na tento dvojzápas asi nebudu připraven," řekl Ďurica pro televizi TA3. Šestákovi se zase vrátily problémy se zadním stehenním svalem. "Musím si popovídat s lékařem, jak to budeme řešit," uvedl.

Navzdory tomu, že Slováci po remíze s Irskem definitivně ztratili šanci na postup na evropský šampionát, nevzdávají se před odjezdem do Prahy šance na vítězství. Svěřencům Karla Brücknera mají co oplácet, v prvním vzájemném kvalifikačním utkání loni v září prohráli doma 0:3.

"Do každého zápasu musíme jít s tím, že chceme vyhrát. Uvidíme, uděláme pro to všechno," řekl stoper Zenitu Petrohrad Martin Škrtež, který byl ještě plný dojmů z bouřlivých oslav ruského titulu. S mistrovskou náladou přijede do Čech i jeho spoluhráč brankář Kamil Čontofalský.

Brezinský nebyl povolaný kvůli návratu Řepky do sestavy

Před povoláním Hubočana uvažoval také o sparťanském bekovi Miloši Brezinském. "Ale ten po návratu Řepky do sestavy nehraje," vysvětlil svou volbu. Sílu českého týmu si Kocian uvědomuje a soupeře srovnal s aktuálně nejlepšími evropskými mužstvy. "Zařadil bych ho do stejné kategorie jako třeba Anglii, Německo či Španělsko," prohlásil.

Do Prahy prý se svými svěřenci nepojede s pokorou a nabádat je bude hlavně k bojovnosti. "Kdybychom už teď měli plné gatě, bylo by to ještě horší, než když jsme v loňském duelu proti Čechům byli přemotivovaní. Víme, že kvalita je na jejich straně, u nás proto musí být na prvním místě bojovnost, protože bez ní se nám nepodaří dostat k herní stránce," uzavřel Kocian. Do Prahy Slováci přiletí ve čtvrtek večer.

Reklama

Související témata: