Hlavní obsah

Matějovský: Nebude to lehčí než v Německu

Šanci nastoupit v základní jedenáctce v utkání na Kypru má Marek Matějovský velkou. Jeden z důvodů může být fakt, že Tomáš Rosický před posledním zápasem kvalifikace s národním týmem není, protože využil možnost regenerace se svým Arsenalem. Druhý důvod je opřený o tvrzení reprezentačního trenéra Karla Brücknera, který před středečním utkáním otevřeně přiznal, že na Kypru nastoupí ti, kteří v posledním vítězném utkání proti Slovensku jen střídali.

Článek

Ve středu český tým nastoupí proti Kypru stejně jako v Německu bez špílmachra Rosického. V Mnichově jste zaujal jeho post a skvělý výkon okořenil gólem. Budete i v Nikósii plnit klíčovou roli?

Záleží na trenérovi, jakou složí sestavu. Jestli nastoupím, budu dělat všechno, abych byl úspěšný a celý tým také. Ale i kdyby měla být sestava beze mě a bude vítězná, budu rád. Hlavní je vyhrát a udržet první místo v tabulce.

Bude zápas na Kypru snazší než v Německu?

Nemám tolik zkušeností, abych říkal, jestli se mi lépe hraje proti týmům jako Německo nebo Kypr. Pro mě je to důležitý kvalifikační zápas. A obecně platí, že na téhle úrovni je každý soupeř kvalitní a nečeká nás tedy lehčí boj.

Je pro hráče širšího kádru středeční zápas bojem o šampionát?

Já to neřeším. Pro mě je to daleko. Mám spoustu povinností v klubu. A podle mě právě výkony tam napovědí. Jeden zápas snad nic nerozhoduje. Pochopitelně se budu snažit hrát co nejlépe, pokud dostanu šanci. Ale že by tenhle zápas rozhodl, kdo pojede na mistrovství Evropy, to si nemyslím.

Mladé Boleslavi, do jejíhož kádru patříte, se poslední zápasy nevydařily optimálně. Jak se cítíte v reprezentaci?

V klubu se nám v minulých zápasech tolik nedařilo. V národním týmu je atmosféra pozitivní. Je tu cítit úspěch, je to uvolněnější. Reprezentace je pro mě krásné zpestření, všechno je tu skvělé. V zápasech si užívám, že mě nikdo nehlídá tak jako v lize.

Reklama