Hlavní obsah

Fotbalisté už se naplno soustředí na Slováky

PRAHA

Dopoledne sledování sestřihu ze sobotního utkání s Walesem, odpoledne uzavřený trénink na strahovském stadionu Evžena Rošického a večer na videu pečlivý rozbor hry slovenského národního týmu. Takový byl pondělní program české fotbalové reprezentace, která v úterý vyrazí do Bratislavy ke svému druhému utkání v kvalifikaci o evropský šampionát.

Článek

Prestižní vzájemný zápas, pátý v pořadí od rozdělení federace, se bude hrát ve středu ve slovenské metropoli na Tehelném poli.

Češi si po nedělním tréninku užívali volna, v dejvickém hotelu Praha, kde se na kvalifikační bitvy připravují, se sešli až na společnou večeři. V pondělí už jejich myšlenky směřovaly výhradně ke středečnímu duelu na Slovensku.

Vyhecovaný zápas

"Určitě to bude hodně vyhecovaný zápas, asi přijde plný stadión a já jsem na tu atmosféru už moc zvědavý," těšil se obránce Tomáš Ujfaluši, podle kterého budou Češi i Slováci ve středu v dobrém psychickém rozpoložení díky úvodním výhrám nad Walesem respektive Kyprem. "Slovensko sice nehrálo s nejsilnějším soupeřem, ale dát šest gólů i proti Kypru už něco znamená. Ale my se nebojíme, když budeme bránit dobře jako s Walesem, tak určitě neodjedeme s prázdnou," věřil obránce italské Fiorentiny.

Čeští fotbalisté si v sobotním duelu s Walesem sáhli prý až na dno fyzických sil, ale start žádného z nich by ve středu neměl být ohrožen. Trenér Karel Brückner už navíc může počítat i se záložníkem Janem Polákem, který si v prvním zápase kvalifikace ještě odpykával trest za vyloučení na světovém šampionátu s Itálií.

Brückner se svými svěřenci ještě v pondělí odpoledne na Strahově nacvičoval za zavřenými dveřmi různé taktické varianty, část tréninku by měla být věnována i standardním situacím. V úterý v 10:30 národní tým odletí z Prahy do Bratislavy.

Reklama