Hlavní obsah

Rosický: Klidně to odjezdím po zadku

Největší opora české fotbalové reprezentace a novopečený kapitán Tomáš Rosický ví, že většina fotbalového národa bude právě na jeho schopnosti nejvíce spoléhat. Přesto naznačuje, že středeční páte vzájemné střetnutí obou soupeřů by mohlo být více o bojovnosti. Proto prý nebude váhat jít i přes své kreativní umění mužstvu v tomto směru příkladem.

Článek

Slovenský tým hýří sebevědomím. Jak je na tom česká reprezentace?

My jsme sebevědomí taky, to je normální. Ve fotbale chce každý vyhrát. Oba týmy mají obrovskou motivaci.

Čekáte přesto vyhecovanější zápas?

V něčem bude určitě jiný. Jsme sousedi, je to o něco víc vypjaté. Na druhou stranu je to pořád jedno utkání kvalifikace, ve kterém jde o tři body. Poslední zápas proti Slovákům v Olomouci byl přátelský, tady půjde o víc.

Bude to náročnější než proti Walesu?

Těžko předvídat. Počítám, že se nebude hrát v takovém tempu, možná se do toho víc promítne taktika.

Slováci se proti Kypru tolik nenadřeli. Nemohou českému týmu chybět po sobotním náročném duelu síly?

To určitě ne. většina z nás je zvyklá hrát dvakrát týdně.

Co vám o soupeři ukázal rozbor videa?

Mají silné mužstvo, hlavně směrem dopředu. A proti Kypru byli i velice produktivní, většinu šancí proměnili. V tomto směru musíme být ostražití, jejich ofenzivní síla je velká.

Jak na vás působí slovenští útočníci?

Mintála znám z bundesligy, kde byl předminulou sezónu nejlepším střelcem soutěže. Má skvělý tah na branku. O Šebovi toho tolik nevím. Snad jen to, že dal ve dvou reprezentačních zápasech pět gólů.

V sobotu v zápase s Walesem jste patřil k nejlepším hráčům české reprezentace. Chystáte tady v Bratislavě další galapředstavení?

Vím, že se na mě spoléhá, ale jestli budu nějak zářit, to fakt netuším. Nejdůležitější jsou pro mě tři body. A jestli bude potřeba odjezdit ten zápas po zadku, nemám s tím sebemenší problém. Všichni hrajeme pro tým.

Reklama