Hlavní obsah

Reprezentace trénovala naposledy veřejně

PRAHA

Poslední pražský veřejný trénink mají za sebou čeští fotbaloví reprezentanti, kteří se v hlavním městě připravují na sobotní libereckou kvalifikaci mistrovství Evropy se San Marinem. Ve středu fotbalisté trénovali dvoufázově, ovšem odpolední přípravu už trenér Karel Brückner uzavřel.

Článek

Více než na sobotní duel však hráči za zavřenými dveřmi nacvičovali taktické plány na další zápas, v němž se střetnou za týden v Dublinu s Irskem.

Středa před prvním z dvojice utkání bývá tradičně naplněna náročným tréninkem a ani dnes Brückner neudělal výjimku. Už před obědem hráči absolvovali dynamický trénink, při němž nechyběl nácvik střelby, přechod do ofenzivy ani hra na dva týmy. Během cvičného zápasu se stejně jako v pondělí dobře ukazoval především útočník Milan Baroš, který má po zranění zjevně velkou chuť do hry.

Budou cvičit obranu

Po obědě a krátkém odpočinku vyběhnou fotbalisté k tréninku ve středu ještě jednou. "Nejde o to, abychom něco tajili před San Marinem, ale spíše se připravujeme už na druhý zápas proti Irsku. Musíme nacvičit obrannou činnost, ale také přípravné kombinace pro ofenzivu," řekl novinářům český kouč, který si pochvaloval, že všech dvacet nominovaných trénovalo bez zdravotních úlev.

Na sobotní souboj prý bude vedení mužstva myslet až v dalších dnech. I proto Brückner ani nechtěl prozradit, kolik hráčů z obvyklé základní sestavy dostane proti San Marinu volno. "Možná tři fotbalisté," odhadl kouč, který prý není ještě rozhodnut ani o tom, kdo se postaví do branky. Po prvních trénincích Brückner nicméně chválil libereckého Marka Čecha. "To rozšíření na čtveřici gólmanů se podařilo," dodal kouč.

Večer čeká reprezentanty slavnostní okamžik. Kapitán mužstva Tomáš Rosický slaví právě dnes šestadvacáté narozeniny a vedení týmu spolu s hráči pro něj připravují tradičně dort, chybět prý nebude ani zpěv. O velkou slavnost ale nepůjde, hráči v plné přípravě si to nemohou dovolit. Rosický plánuje sice menší rodinnou oslavu, ale ta přijde na řadu až v neděli, kdy dostanou hráči po ranním krátkém pozápasovém tréninku volno.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články