Hlavní obsah

Jankulovski čekal sníh, teď se těší do pekla

Souboj se San Marinem už obránce Marek Jankulovski vypustil z hlavy a s napětím vyhlíží kvalifikační utkání na půdě Irska. "To bude jiná káva," těší se na střet s ostrovním týmem, i když pro české fotbalisty půjde určitě o mnohem těžší duel než v sobotu v Liberci.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Marek Jankulovski na srazu fotbalové reprezentace

Článek

"Útočníci se proti San Marinu určitě bavili. Třeba Honza Koller nebo Milan Baroš by určitě klidně hráli ještě hodinu, aby si zastříleli. Ale nám vzadu se ulevilo, když sudí zapískal konec. Moc práce jsme neměli a navíc v tom počasí... Já už jen čekal, kdy začne padat sníh," usmívá se při vzpomínkách na nevlídné podnebí českého severu.

"Musel jsem si po zápase dát vitamíny. V Itálii je ještě dost teplo, s výjimkou soboty vlastně i tady v Česku. Teplotní výkyvy jsou nepříjemné," vykládá Jankulovski. Ani v Irsku zřejmě nečeká Brücknerův tým slunečné počasí. "Ale tam budeme pořád v permanenci. Vzpomínám si, že při minulém utkání na jejich hřišti bylo vyprodáno a atmosféra byla pekelná. Lidé povzbuzovali celý zápas. Je to jiné než v Itálii nebo Španělsku, kde je sice vyprodáno, ale devadesát minut fandí jen skalní příznivci. Tady bude atmosféra, která rozpálí i soupeře," těší se borec, patřící AC Milán.

Ostrovní styl nám moc nesedí

Je mu jasné, že jeho jako obránce nečeká žádný snadný úkol. Irové totiž prohráli na Kypru. "Budou chtít tenhle nezdar odčinit," tuší devětadvacetiletý borec. "Musíme se připravit na dlouhé balóny, neustálé napadání a agresivitu na hraně únosnosti. Není pochyb, že na nás budou strašně nažhavení," přemítá zkušený obránce či záložník.

V touze Irů po vítězství vidí šanci pro český tým. "Je pravda, že tenhle ostrovní styl nám až tolik nevyhovuje, ale otevře se prostor pro brejky, na které máme vhodné hráče," říká Jankulovski.

Doufá, že se spoluhráči bude po zápase slavit další vítězství. "Dvanáct bodů ze čtyř zápasů by bylo skvělých. Po šampionátu a nevydařené přípravě se Srbskem se toho napsalo možná až příliš. Ale pro mě byl náš tým favoritem skupiny i tak. A plný zisk by to jen potvrdil."

Reklama

Související témata: