Hlavní obsah

Villa a Iniesta: Titul je ve správných rukou, zasloužili jsme si jej

PRAHA

Čtyři branky stačily útočníkovi Španělska Davidu Villovi, aby se stal nejlepším střelcem právě skončeného fotbalového mistrovství Evropy. „Všichni jsme rádi, že jsme mohli být součástí tohoto dobrodružství. Náš národ má být na co pyšný,“ těší na serveru goal.com kanonýra Eura 2008.

Článek

„Odehráli jsme skvělý turnaj, na němž jsme byli jasně nejlepším týmem. Nebylo jediné utkání, ve kterém bychom vyhráli díky většímu štěstí. Vždy jsme vyhráli, protože jsme byli pokaždé lepší,“ ví své útočník Valencie Villa, který si o prvenství v tabulce krále střelců řekl již v prvním utkání na šampionátu, kdy vsítil hattrick do sítě Ruska.

Villa nezapomněl vyzdvihnout muže, který za úspěch Španělska na Euru stojí. „Boss je mužem, který má na úspěchu největší podíl. Když si vzpomenete, je to asi dva roky, kdy jsme utrpěli těžkou porážku v Belfastu od Severního Irska. On, více než kdo jiný, má největší podíl na našem úspěchu. Nicméně tento úspěch patří každému, všem hráčům, kteří byli na trávníku, i těm, kteří se do utkání nezapojili,“ nešetřil slova chvály hlavně na kouče Luise Aragonése Villa.

Tahounem celku z Pyrenejského poloostrova, jenž na turnaji nechyběl v jediném utkání, byl bezesporu záložník Andrés Iniesta, který stejně jako jeho spoluhráči, neskrýval slova nadšení po fenomenálním triumfu. „Těžko se dají slovy popsat pocity, jež člověk v takových chvílích prožívá. Dopřáli jsme divákům představení od prvního do posledního zápasu,“ řekl na goal.com Iniesta.

Reklama

Související témata: