Hlavní obsah

Češi jsou nejslabší. Jestli nepostoupíme, tak jsme nuly, věří si Poláci

VARŠAVA

Euforie a velké sebevědomí ovládlo Polsko po losu fotbalového EURO 2012. Poláci věří, že na domácím šampionátu ze skupiny postoupí. Páteční los jim do ní přidělil tým České republiky, Řecka a Ruska. Čechy přitom Poláci vnímají jako nejslabší soupeře. "Vypadá to, že nejtěžšími soupeři v boji o postup ze skupiny budou Rusové a Řekové," uvedl trenér polských fotbalistů Franciszek Smuda

Foto: Ints Kalnins, Reuters

Polští fanoušci jsou z losu nadšení

Článek

"Někdy bývá ale lepší hrát s těžšími soupeři. Nemůžeme podléhat euforii," dodal. Vše bude podle něj záležet na prvním utkání s Řeckem. "Dobrý začátek nám může velmi pomoct," podotkl.

"Jestli nepostoupíme, jsme nuly," řekl novinářům bývalý brankář polské fotbalové reprezentace Jerzy Dudek. "Většina polských fanoušků o takové skupině snila," poznamenal někdejší reprezentační trenér Jerzy Engel.

"Největší hvězdy českého týmu už ukončily reprezentační kariéry. Díky tomu s Českem můžeme bez problémů hrát na vítězství," míní v komentáři portál Gazeta.pl.

Česká reprezentace se do finále mistrovství Evropy dostala jen přes baráž, připomněl portál Onet.pl. "Jen brankář Petr Čech a útočník Milan Baroš zápas nevyhrají, zvláště pak, když Tomáš Rosický bude během Eura určitě zase zraněný. Budeme mít podporu fanoušků. To a odhodlání by nám mělo stačit," dodává server.

Reklama

Související témata: