Hlavní obsah

Čech si oddechl: Nejlepší skupina. Hlavně, že nemusíme do Charkova

V hotelu v Newcastlu, kde se s Chelsea chystal na sobotní zápas Premier League, sledoval brankář reprezentace Petr Čech los mistrovství Evropy 2012. Nakonec byl potěšen, Česko se ve skupině A střetne s Řeckem, Ruskem a Polskem. „Z hlediska postupových šancí je to pro nás určitě nejlepší skupina,“ řekl pro své webové stránky.

Foto: Radek Petrášek, Sport.cz

Petr Čech si los pochvaloval.

Článek

Měla česká reprezentace štěstí?

Z hlediska atraktivity to sice nejsou soupeři nic moc, ale na druhou stranu tam není vyložený favorit, takže naše šance na postup jsou vyšší. I když tam chybí nějaký hvězdný tým, tak jsou to pořád zajímaví soupeři. Mistři Evropy z roku 2004 Řekové, nevyzpytatelní Rusové a Poláci, kteří hrají doma.

V čem je největší síla jednotlivých týmů?

Řekové jsou mužstvo, které od svého triumfu na žádném mistrovství Evropy nechybělo. To svědčí o jejich kvalitách. Sázejí hlavně na týmové pojetí, díky kterému získali titul v roce 2004. Rusové mají v týmu řadu hvězd, ale jejich fotbal je podobný tomu našemu. Skupina se dá nazvat východoevropskou, protože všechny celky praktikují obdobný styl. Včetně Poláků, kteří hrají doma a budou mít obrovskou motivaci.

Čeští fanoušci budou po losu určitě pořádně namlsaní...

Všechno je relativní. Najednou může spousta lidí říkat, jak je to lehká skupina a po všech těch spekulacích, že na šampionátu nemáme co dělat, budeme pomalu favorit. A jakmile nepostoupíme, bude všechno špatné. Věříme, že nám lidi pomůžou, ale opakuju, že šance všech týmů z naší skupiny jsou vyrovnané.

Je dobré, že zápasy budete hrát ve Vratislavi?

Je to nejlepší, co českého fanouška mohlo potkat. Nikdo to nebude mít daleko, dá se jet na zápas na otočku autem. V tomhle směru k nám los nemohl být příznivější.

Chtěl jste hrát v Polsku?

Bylo mi to celkem jedno. Jediné, kde jsem hrát nechtěl, byl Charkov, protože je tam kolem hřiště atletická dráha.

Reklama

Související témata: