Hlavní obsah

Baroš předčasně opustil trénink. Podle doktora šlo nejspíš jen o křeč ve svalu

Vratislav
Aktualizováno

Před hustými provazci deště skrápějícími vytrvale trávník utekl první. A první také postával Milan Baroš u autokaru české reprezentace, jenž byl nachystán k odjezdu do hotelu. Zranil se. Má problémy se svalem, šířila se tréninkovým areálem vratislavského Slasku, jenž se po dobu evropského šampionátu stal základnou Bílkova výběru, poplašná zvěst. „Jde spíše o křeč,“ mínil lékař české výpravy Petr Krejčí a zklidňoval nervozitu.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Milan Baroš na tréninku fotbalové reprezentace

Článek

Legionář z istanbulského Galatasaray Milan Baroš si předčasným úprkem z tréninku moc nepomohl. Stejně musel čekat na ostatní, protože třeba Petr Čech si přidával i v hustém dešti dávky na víc a celý promáčený odcházel z placu jako poslední.

„Ideální počasí. Jako v Anglii... Teplo, trávník je hezky mokrý, takže balón po něm rychle létá," liboval si, zatímco jeho spoluhráč Baroš jen v trenkách a s kopačkami v rukou stepoval u dveří autobusu.

Fyzioterapeut českého mančaftu Martin Janoušek ho mezitím propustil z krátké péče, a bylo tudíž na doktorovi, aby stanovil diagnózu. „Uvidíme po regeneraci, při níž zkusíme sval uvolnit. Zatím to skutečně vypadá jen na svalovou křeč," zachoval MUDr. Petr Krejčí klid a nadhled.

„Teprve kdyby bolest neustoupila a Milan měl problémy dál, vzali bychom ho do nemocnice na vyšetření, zda snad není ve svalu nějaká trhlinka," dodával.

Spousta povyku se zrodila zřejmě skutečně pro nic, neboť se zraněním reprezentačního útočníka to není vůbec tak vážné. „Milana jsem se ptal a potvrdil, že je v pořádku," hlásil tiskový mluvčí české reprezentace Jaroslav Kolář ještě před tím, než se za posledním hráčem zavřely dveře autokaru, jenž nabral směr do hotelu Monopol.

"Každopádně zajedeme ve středu do vratislavské nemocnice na sonografické vyšetření, abychom měli stoprocentní jistotu, že je Baroš v pořádku," nechal se odpoledne slyšet reprezentační lékař Petr Křejčí.

Reklama

Související témata: