Hlavní obsah

VIDEO: Skandální chyba ukončila ukrajinský sen o čtvrtfinále. K čemu tam ti sudí jsou? zlobil se Blochin

Doněck
Aktualizováno

V úterý večer se fotbalový svět znovu přesvědčil, jak moc chybí nejpopulárnějšímu sportu planety video. Fotbalisté Ukrajiny vstřelili Anglii gól, jenže podle sudích na hřišti míč nepřešel brankovou čáru a anglický obránce Terry jej odkopl do bezpečí včas. Přitom pokud by byl uznán, jeden z pořadatelů EURA mohl postoupit do čtvrtfinále.

Neuznaný gól Ukrajiny v zápase proti Anglii

 
Článek
Fotogalerie

Neuznaný ukrajinský gól

"Na hřišti je pět rozhodčích, my dostaneme míč půl metru za čáru a stejně ho neuznají...," kroutil hlavou po zápase s Anglií ukrajinský trenér Oleg Blochin. "K čemu tam pak ten pátý rozhodčí je? Terry navíc předtím hrál v pokutovém území rukou a jednoho z našich fauloval zezadu. I známý sudí Collina nám pak řekl, že měl dostat kartu."

Šéf komise rozhodčích UEFA Pierluigi Collina dnes před novináři ve Varšavě přiznal, že gól měl být Ukrajině uznán. "Udělali jsme chybu. Přál bych si, aby k tomu nedošlo, ale je to tak. Rozhodčí jsou jenom lidi a ti chybují," řekl bývalý slavní italský sudí s tím, že Maďar Kassai i jeho kolegové si už na šampionátu nezapískají.

Po křivdě ze strany rozhodčích Ukrajincům skončila účast na domácím šampionátu, podle Blochina však jeho tým převedl parádní hru. "Tenhle tým má velkou perspektivu, rozhodně se nemusí za nic stydět," myslí si. "Vždyť ve druhém poločase Anglie kromě gólu Rooneyho nic nepředvedla."

Zápasem s Anglií ukončili svou reprezentační kariéru Andrej Voronin a hrající legenda ukrajinského fotbalu Andrej Ševčenko. Ten do zápasu nastoupil až v 70. minutě, kdy střídal Děviče. "S trenérem jsme se shodli na tom, že od začátku mají hrát ti, kteří mohou podat stoprocentní výkon. Což u mne vzhledem k potížím s kolenem nešlo," vysvětloval po zápase.

"Bylo to moje první a poslední mistrovství Evropy, škoda že se i vinou sudích nepodařilo doma postoupit do čtvrtfinále, po čemž jsme všichni tolik toužili. Teď pojedu domů, políbím svou ženu a konečně zase obejmu děti, a trochu si konečně odpočinu," řekl Ševčenko, jenž plánuje sehrát ještě rozlučkový zápas.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články