Hlavní obsah

Smůla Angličanů. Kvůli novému pravidlu těsně nestihli nominovat hráče

Londýn

Nové pravidlo pro kvalifikaci mistrovství Evropy znemožnilo Angličanům dodatečně nominovat Luka Shawa. Kouč Roy Hodgson chtěl povolat devatenáctiletého fotbalistu Manchesteru United poté, co se v tréninku zranil Leighton Baines. Angličané doplatili nejen na nové pravidlo, ale také na posunutí tréninku o půlhodinu.

Foto: Darren Staples, Reuters

Luke Shaw (vlevo) během tréninku anglické reprezentace se Stewartem Downingem.

Článek

Podle nových regulí UEFA musí být oznámena třiadvacetičlenná nominace do jedenácti hodin dopoledne den před zápasem. Bainesovo zranění se přihodilo během tréninku zhruba v 11:20. Angličané neuspěli ani s žádostí o výjimku.

„Normálně trénujeme od 10:30, ale byli jsme požádání, zda bychom mohli začít až v 11," vysvětloval nešťastné okolností trenér Hodgson, jehož citoval britský list The Telegraph. Leighton Baines tak byl uvolněn z reprezentačního srazu, aby se mohl zotavovat ze zranění podkolení šlachy ve svům klubu, kterým je Everton.

Hodgson přišel už o třetího hráče, již dříve musel oželet služby Michaela Carricka a Androse Townsenda. Albionu tak zůstal jediný levý bek - Kierran Gibbs. Na druhém kraji obrany by si měl odbýt premiéru Nathaniel Clyne ze Southamptonu. Angličané od 18 hodin přivítají na svém stadionu ve Wembley Slovince.

Anglie vede tabulku skupiny E, když vyhrála všechna tři dosavadní utkání s celkovým skóre 8:0 a je tak na dobré cestě za odčiněním neúspěchu z nedávného mistrovství světa, kde vypadla už ve skupině. Druzí jsou s tříbodovou ztrátou právě fotbalisté Slovinska, kteří se nacházejí před třetí Litvou jen díky lepšímu skóre.

Reklama

Související témata: