Hlavní obsah

Bulhaři zřejmě vymění kouče. Penev ztratil důvěru svazu

Sofia

Dalším fotbalovým trenérem, který po ztrátě s fotbalovým trpaslíkem může přijít o místo, je kouč bulharské reprezentace Ljuboslav Penev. Podle bulharských médií po remíze 1:1 s Maltou ztratil důvěru vedení Bulharské fotbalové unie.

Foto: Stoyan Nenov, Reuters

Bulhaři oslavují Galabinovovu branku do sítě Malty. Soupeř však dokázal vyrovnat a domácí připravil o body.

Článek

„Už na minulém zasedání výkonného výboru jsem říkal, že by se měl trenér vyměnit. A měl jsem pravdu. Vinu nese kouč. Já nejsem odborník, studoval jsem ekonomii, ale tým postrádá svou tvář," prohlásil majitel bulharského mistra Ludogorce Razgrad Kiril Domusčijev, který patří k nejvlivnějším osobám ve vedení bulharského fotbalu. Unie se k tomu však oficiálně nevyjádřila.

Osmačtyřicetiletý bývalý reprezentační útočník Penev vede Bulharsko od roku 2011. Smlouvu má ještě na rok do konce kvalifikačního cyklu. Do něj však Bulharsko nevstoupilo dobře. Po „povinné" výhře nad Ázerbájdžánem prohrálo s Chorvatskem i Norskem a situaci si zkomplikovalo nečekanou domácí remízou 1:1 s Maltou. Po ní i Penev připustil, že může přijít o místo, když prohlásil, že dojde „k celkově změně".

Bulharsko na velký turnaj postoupilo naposledy v roce 2004, kdy bylo na mistrovství Evropy v Portugalsku. Tentokrát ztrácí ve skupině H už pět bodů na třetí Norsko. Chorvatsko a Itálie mají ještě o bod více.

Trenéra se však zastávají hráči. „Realizační tým dělá perfektně svou práci. Vinu neseme my hráči. Maltu jsme měli porazit, šancí na to bylo dost. Všichni stojíme za trenérem," prohlásil Svetoslav Djakov, který obléká klubový dres Razgradu a patří tak mezi Domusčijevovy svěřence.

V listopadu kvůli špatným výsledkům v kvalifikaci již skončili trenér srbské reprezentace Dick Advocaat, Claudio Ranieri v Řecku a Temuri Kecbaja v Gruzii. O místo by mohl přijít i trenér ruského národního týmu Fabio Capello.

Reklama