Hlavní obsah

Ostrava si zaslouží kvalifikaci, září Vrba. Srb je blízko abdikaci

Ostrava

Nevrátil se na Bazaly, nýbrž do Vítkovic. Stejně se však ujistil, že jeho Ostravané mu rozumějí. Diváci vyvolávali jeho jméno a trenér Pavel Vrba dovedl fotbalovou reprezentaci k výhře 4:1 nad Srbskem. „Jsem rád, že i po nepříliš vydařené první půli zůstali diváci trpěliví. Myslím, že jsme je v závěru o to víc potěšili,“ pochvaluje si kouč atmosféru na vítkovickém stadiónu během prvního přípravného duelu na EURO 2016.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Trenér české reprezentace Pavel Vrba během přípravného utkání se Srbskem.

Článek
Fotogalerie

Dlouhých patnáct let musela Ostrava čekat, než znovu přivítá zápas české reprezentace. Po vydařeném pátečním večeru je téměř jisté, že další pauza bude mnohem kratší.

„Fanoušci ukázali, že chtějí, aby se tady hrála také kvalifikace. Vím, že pro její pořádání jsou požadavky náročnější. Ale po pátku si ji Ostrava určitě zaslouží," přimlouvá se kouč Pavel Vrba.

Výhra proti náladovým srbským hvězdám se nerodila lehce. „Zápas musím rozdělit na dvě části. V prvním poločase jsme měli štěstí, že jsme dali brzy gól. Jinak jsme ale ztráceli spoustu míčů a Srbové ukazovali svoji kvalitu. Od 55. minuty se naše hra výrazně zrychlila a zlepšila. Začali jsme lépe kombinovat, přecházeli do rychlých protiútoků. Hra ve druhé půli byla výrazně lepší, výsledkem toho byly další góly," poukázal Vrba.

Srbské hvězdy netvoří tým

Srbsko na rozdíl od českého týmu bude na šampionátu ve Francii chybět. Disponuje sice hvězdami z velkých klubů kalibru Chelsea, nefunguje však jako tým. A ve Vítkovicích to Ivanovič a spol. znovu předvedli.

„Nikdy bych si nedovolil tvrdit, že naše hvězdy hrají v klubech mnohem lépe než v reprezentaci. Pokud to tak vypadá, jsem jediným viníkem já. Takhle si prostě nemůžeme dovolit prohrát," kabonil se trenér Radovan Čurčič, jako by už podával abdikaci.

Námitku, že na vině jsou hlavně hráči, nechtěl slyšet. „Výsledek je pro nás dost bolestivý a ukazuje se, že mně se nedaří nedostatky odstranit. Já jsem hráče vybral a nominoval. Až do 17. minuty jsem myslel, že máme zápas pod kontrolou. Poněkolikáté v řadě jsme ale znovu dostali z první šance gól. To prostě není možné," bědoval Čurčič.

Reklama

Související témata: