Hlavní obsah

Nejlépe placeným koučem z účastníků ME je Hodgson. Jak je na tom Vrba?

Paříž

Evropský šampionát se blíží, vedle fotbalových hvězd starého kontinentu se letos ve Francii sejdou i renomovaní trenéři. Jak si jejich práce národní svazy cení? Podle webu financefootball.com je nejlépe placeným trenérem z účastníků ME kormidelník anglického národního týmu Roy Hodgson, který si ročně vydělá rovných pět miliónů eur (asi 135 miliónů korun). Kouč české reprezentace Pavel Vrba je v žebříčku čtyřiadvaceti trenérů na 17. místě s ročním platem 5,9 miliónu korun.

Nejlépe placení trenéři na EURO 2016

 
Článek
Fotogalerie

Hůř než Vrba jsou na tom například Polák Adam Nawalka, Erik Hamrén ze Švédska, Slovák Ján Kozák nebo Michajlo Fomenko z Ukrajiny. Leonid Sluckij, který je zároveň koučem CSKA Moskva, údajně za vedení reprezentace Ruska nepobírá žádný plat. Jeho italský předchůdce Fabio Capello přitom inkasoval až devět miliónů eur ročně (243 miliónů korun).

Druhé místo za Hodgsonem obsadil v žebříčku Antonio Conte, kterému angažmá u italské reprezentace vynese ročně v přepočtu 124 miliónů korun. Třetím nejlépe placeným koučem ME je Turek Fatih Terim s platem 94,7 miliónu korun.

I trenéři dalších dvou českých soupeřů ve skupině francouzského turnaje za rok vydělají víc než Vrba. Pátý Vicente del Bosque ze Španělska dostává od svazu 81 miliónů korun a Ante Čačič z Chorvatska je s platem 6,8 miliónu korun šestnáctý.

Reklama