Hlavní obsah

Příprava Slováků? Stocha zasáhla smrt v rodině. Syn půjde proti otci, pak bitva s gigantem

Windischgarsten

Jsou na tom zčásti podobně jako český tým. I Slováci se chystají na fotbalové Euro v Rakousku, také je v nejbližší době čekají tři přípravné zápasy. Ale lepí se na ně trable. Národní tým postrádal ještě dnes ve Windischgarstenu Miroslava Stocha i dalšího legionáře Róberta Maka. A v páteční přípravě ve Walesu s Gruzií zřejmě nezůstane jen u jejich absence.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Neapolský záložník Marek Hamšík by měl být opět oporou Slováků.

Článek
Fotogalerie

Stoch, který v sezóně hostoval z Fenerbahce v Bursasporu, zažívá nesmírně smutné dny. Ve chvílích příprav na ME ho zastihla zpráva o náhlém úmrtí...

K dispozici pro nejbližší zápas není také zraněný Tomáš Hubočan. Problémy měli i Ondrej Duda a Michal Ďuriš, ale jsou na tom už lépe. Mak ještě válčí v řecké lize v barvách PAOK Soluň.

"Nastaly problémy. Přišly nečekané události. Těžké chvíle pro Miňa Stocha, kterému zemřela matka a dnes (ve čtvrtek) ji pochovává," připomínal na soustředění situaci pro slovenská média kouč reprezentace Ján Kozák.

K týmu se Stoch má připojit v pátek. Ještě později pak Mak. Asistent reprezentačního trenéra Štefan Tarkovič se na serveru pravda.sk vyjádřil, že vedení reprezentace s ním do nejbližších dvou duelů nepočítá, ale trvá na jeho uvolnění už před pondělním závěrem řecké ligy.

Weiss proti Weissovi

V PAOKu shodou okolností řediteluje Makův krajan, bývalý známý sudí Luboš Michel, ale na nějakou protekci to nevypadá...

V pátek Kozákovi svěřenci hrají s Gruzií. Kouč dnes tvrdil, že o sestavě nemá jasno, ale je zřejmé, že půjde o pikantní souboj. A to hlavně pro Vladimíra Weisse ml., jehož otec vede reprezentaci postsovětské země. Ale vlastně pro celý tým. Vždyť Weiss st. celek našich sousedů trénoval ještě nedávno a došel s ním na MS 2010.

Na ME naši sousedi v éře samostatnosti dosud chyběli. Teď se tam kvalifikovali s řadou pro české fandy velmi známých jmen. S plzeňskými Matúšem Kozáčikem, Patrikem Hrošovským a Michalem Ďurišem, jabloneckým Jánem Gregušem, Martinem Škrtelem z Liverpoolu, exslávistou Dušanem Šventem z Kolína n. R., Markem Hamšíkem z Neapole či exsparťanem Jurajem Kuckou z AC Milán.

Po Gruzii budou v neděli hrát s gigantem. Čeká je jeden z největších favoritů ME - Německo. Pak má ze zatím sedmadvacetičlenného výběru Kozák škrtnout čtyři jména. Generálku tým absolvuje 4. června v Trnavě proti Severnímu Irsku.

Na ME Slováci jsou ve skupině s Walesem, Ruskem a Anglií.

Reklama

Související témata: