Hlavní obsah

Impotentní fotbal, láteřil Šíp. Pro takové nehrajeme, reagoval tým. Po duelu s Ruskem plály emoce

Kranzach

Zatím jen dvakrát narazil samostatný český tým na fotbalisty Ruska. Nebyly to však zápasy ledajaké! Šmicrův gól v infarktové koncovce zařídil před dvaceti lety v Liverpoolu remízu 3:3 a postup do čtvrtfinále ME v Anglii. Naopak před čtyřmi lety dostali Češi v úvodním duelu evropského šampionátu na frak, ve Vratislavi utržili od Rusů debakl 1:4. Do nároďáku se hned ostře opřel moderátor Karel Šíp a oheň byl na střeše.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karla Šípa poslední zápas s Ruskem přímo rozžhavil...

Článek
Fotogalerie

Příprava na EURO ve Francii pomalu vrcholí, o body však ještě v Innsbrucku nepůjde. Středeční duel s Ruskem by tak neměl vzbudit takové emoce jako poslední vzájemný zápas.

Pamatujete? Bílkův tým vstoupil do ME 2012 vysokou porážkou 1:4. A jeden z jeho nejhlasitějších kritiků se dostal do ráže.

„Systém a styl, jakým se náš nároďák v současné době prezentuje, je bezpohlavní a impotentní fotbal. Vzpomenete si na mě, když říkám, že takovéto facky dostaneme ještě dvě," rozpálil se moderátor a bavič Karel Šíp ve Studiu Vratislav, které Česká televize vysílala přímo z dějiště šampionátu hned po debaklu s Ruskem. Jeho slova se doma okamžitě stala hitem internetu.

Kritikům se postavili

Na Šípovu předpověď nedošlo. Češi pak porazili Řecko 2:1 a Polsko 1:0, takže skupinu vyhráli a postoupili do čtvrtfinále. Do něj je doprovodili Řekové na úkor Rusů, kteří nakonec senzačně vypadli již ve skupině.

Někteří hráči si pak na kritikovi smlsli.

„Četli jsme názory rádoby odborníků. Samozřejmě jsme je chtěli umlčet. Tyhle Šípy a další lidi... Hrajeme pro lidi, kteří nám věří a fandí celou dobu. Ne pro lidi typu Karla Šípa," zdůraznil David Limberský po výhře nad Řeckem.

„Nebylo moc lidí, kteří by věřili, že jsme schopní Řeky porazit. Hlavně mezi nejrůznějšími komentátory a experty," rýpl si vcelku adresně Tomáš Hübschman.

Nejlepší je odpovědět na hřišti

„Jedno jestli Šíp, nebo Drulák... Kritici mají svůj názor, my zase jiný. Nejlepší je odpovědět na hřišti, a to jsme proti Řecku dokázali," poukázal Michal Kadlec. Internacionál Radek Drulák zase nároďák rozcupoval po remíze ve Skotsku.

Šíp dál chodí fandit své Bohemce, jak však s úsměvem občas prohodí, fotbal už od Vratislavi raději nekomentuje.

Reprezentace zakončí duelem s Ruskem soustředění v Rakousku, po zápase se vrací domů. Pořád jde jen o přípravu, takže tentokrát by mělo vše proběhnout ve větším klidu.

Zápas se hraje ve středu od 18:00, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata: