Hlavní obsah

Stejná startovní čára? Necid si bilancí jedna plus jedna výrazně řekl o místo v sestavě

Innsbruck

Tři útočníci vyrazí s fotbalovou reprezentací na šampionát do Francie. Až do středy byli podle kouče Vrby všichni na stejné startovní čáře. Po výhře 2:1 nad Ruskem už to nejspíš neplatí. Tomáš Necid přišel v Innsbrucku na hřiště do druhé půle místo Davida Lafaty. Na první gól národního týmu přihrál sklepnutím Tomáši Rosickému a druhý, vítězný, vstřelil v poslední minutě sám.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Tomáš Necid (vpravo) se snaží uprchnout Vasiliji Berezuckému.

Článek
Fotogalerie

Třetí do party Milan Škoda tentokrát do utkání nezasáhl. Bilancí jedna plus jedna si Necid do základu výrazně pomohl.

„Nevím, to záleží na trenérovi. Cítím, že jsme tady zůstali tři vyrovnaní útočníci. Jsem rád, že jsem jeden gól dal a na jeden přihrál. Nejdůležitější je ovšem vítězství," ujišťuje Tomáš Necid.

Odchovanec pražské Slavie už je legionářem v Turecku, šest let byl ovšem kmenovým hráčem CSKA Moskva. Zápas proti Rusku tak pro něj byl specifický a hned se vítal se spoustou starých známých. „Bylo pro mě příjemné promluvit si zase v ruštině. Téměř všechny hráče soupeře jsem znal, s některými jsem působil asi pět let. Popřáli jsme si hodně štěstí na šampionátu ve Francii, po zápase už na víc nebyl čas."

Cenná výhra povzbudí, Dočkal smolařem

Češi v Rakousku porazili Maltu 6:0 a v neděli je v Praze čeká generálka s Koreou. Rusko bylo v závěrečném přípravném bloku jejich nejsilnějším protivníkem. „Výhra nad dalším účastníkem turnaje je nesmírně cenná. Před odjezdem na šampionát nás hodně povzbudí," věří Necid.

Zatímco úspěšný útočník se stal mužem zápasu, smolíčkem týmu zůstává záložník Bořek Dočkal. Od konce ligy léčil svalové zranění, a když na stadiónu Tivoli v přípravě poprvé nastoupil, urostlý Ivanov ho ostrým faulem zase poslal na marodku.

„Jedu s kotníkem pro jistotu rovnou na rentgen, ale doufám, že moje účast ve Francii není ohrožena," řekl sparťanský středopolař, když se zaledovanou nohou odkulhal z šatny.

Reklama

Související témata: