Hlavní obsah

Šílený kop. Alves málem připravil Kanea o hlavu. Hodgson po výhře Anglie kašlal na ostré kritiky

Po zápase se Bruno Alves omlouval na všechny strany. Harrymu Kaneovi, jemuž málem ukopl hlavu, i spoluhráčům, které vystavil ve Wembley těžké zkoušce. Portugalci v ní dlouho i v deseti proti Angličanům dobře bránili, nakonec podlehli v přípravě před fotbalovým ME 0:1.

Alvesův brutální zákrok

 
Článek

Alvesův kung-fu zákrok vypadal hrozivě ze všech stran. Jakoby chtěl Kanea připravit o hlavu. Anglický útočník však prakticky hned po kontaktu, naštěstí ne úplně stoprocentním, vstal a pelášil k bráně. Jenže sudí pískal.

"Nebylo to pro mě až tak strašné, pár škrábanců na krku a v obličeji," poznamenal Kane. Na hřiši nezostřoval emoce. Sudí Marco Guida po chvíli váhání přesto udělil červenou kartu pro Alvese.

"Bylo to bezohledné," komentoval zákrok ze 35. minuty kouč Portugalců Fernando Santos. "Omlouvám se, nechtěl jsem faulovat, byl jsem tam pozdě," kál se Bruno Alves a více už se divoce vyhlížející situace nerozebírala.

Útočníci zvučných jmen vyšli naprázdno

Zato ostří kritici hry Angličanů přišli ke slovu. Vždyť útočníci zvučných jmen vyšli naprázdno! Wayne Rooney měl po boku vedle Kanea i Jamieho Vardyho, autory celkem 49 gólů ve skončeném ročníku Premier League. Zejména Vardy se opakovaně ukázal ve slibných pozicích, ale zůstalo jen u toho.

"Když už s Kanem a Vardym v sestavě, tak ne takhle na křídlech, zůstali tam úplně izolovaní," notovali si na sítích bývalí kapitáni anglické reprezentace Alan Shearer a Gary Lineker.

"Nejsem tady abych vykládal, co fungovalo a co ne," s ledovým klidem odvracel kritiku kouč Roy Hodgson, z jehož svěřenců se v závěru trefil jen Chris Smalling. Soupeři zasadil rozhodující úder.

A trenér měl jasné argumenty proti nespokojencům. Třetí výhra v přípravě v řadě byla tím hlavním. "Začnu-li být nespokojen s vítězstvími nad Tureckem Austrálií a Portugalskem, co bych ještě jako kouč chtěl," vyjádřil se Hodgson. "A Portugalci jsou v žebříčku nad námi. Jsme tedy na správné cestě. Rozhodně neakceptuji tvrzení, že jsme nehráli dobře. Zachovávali jsme klid. Nehrozilo, že bychom mohli dostat gól," uvedl kouč.

Reklama