Hlavní obsah

Rooney je nadšený z Mourinha a ve Francii se těší na neuvěřitelného Rashforda

Londýn

Bezprostředně po zisku FA Cupu se ještě zastal kouče Van Gaala, jehož dny na lavičce Rudých ďáblů už byly dávno sečteny. Kapitán Manchesteru United však zároveň vítá novou kapitolu. Žezla se na Old Trafford chopil José Mourinho. „Je to vzrušující okamžik pro celý Manchester United,“ těší se útočník Wayne Rooney.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Anglický útočník Wayne Rooney vzhlíží k nebi po vstřeleném gólu proti Austrálii.

Článek

Příjezd Angličanů do Francie

Trénink anglického fotbalového týmu

Odpočítává dny do startu mistrovství Evropy ve Francii. Zároveň je však nadšený z klubového dění.

„José Mourinho je jeden z nejlepších trenérů na světě. Premier League zná velmi dobře. Už se těším na spolupráci s ním," vyhlásil Wayne Rooney na adresu The Special One během srazu anglické reprezentace.

První na řadu však přijde EURO ve Francii. Do omlazeného mužstva Albionu zařadil kouč Roy Hodgson také dva Rooneyho klubové spoluhráče - obránce Chrise Smallinga a útočníka Marcuse Rashforda.

Zázrak, nic ho nebolí...

„Máme sice mladý, ale kvalitní tým. Je skvělé, že mě netrápí žádné zranění. Bylo jen velmi málo turnajů, na kterých jsem neměl žádné bolístky. Momentálně jsem spokojený a ve formě," usmívá se třicetiletý Rooney.

Angličany čekají ve skupině zápasy s Ruskem, Walesem a Slovenskem. Zkušená hvězda věří, že právě mladý Rashford může být jejich velkým trumfem.

„Způsob, jakým vletěl do týmu u nás v Manchesteru United a jaký dosáhl od té doby progres, je přímo neuvěřitelný. Již ve svém prvním zápase za Anglii ukázal, co se v něm skrývá. V úvodních minutách dal hned i gól," chválí Rooney mladšího kolegu.

Jak dopadnou fotbalisté Anglie na ME ve Francii?
Nepostoupí ze skupiny
7,3 %
Postoupí ze skupiny, vypadnou v osmifinále
10,6 %
Probojují se do čtvrtfinále
37,7 %
Zahrají si semifinále
20,8 %
Postoupí do finále, na titul ale nedosáhnou
4,3 %
EURO vyhrají
19,3 %
Celkem hlasovalo 2510 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.