Hlavní obsah

Španělé bijí před EURO na poplach! Česko je "docela lepší" než Gruzie

Getafe

Šokující porážka v posledním přípravném zápase před odjezdem na ME do Francie nezůstala ve Španělsku bez odezvy. Úterní výsledek s Gruzií (0:1) zanechal nejen mezi příznivci La Roja v Getafe nepříjemnou pachuť a nádech obav z toho, jak se Del Bosqueho svěřenci v pondělí vypořádají se svým vstupním zápasem do šampionátu s Českou republikou.

Foto: Susana Vera, Reuters

Zklamaný záložník Španělska Andrés Iniesta po porážce s Gruzií.

Článek
Fotogalerie

Prohru obhájce evropského zlata se 137. celkem světového žebříčku FIFA nečekal snad nikdo. Domácí trenér sice nenasadil proti Gruzii nejsilnější základní jedenáctku, ale ani pozdější pokusy se střídáním mu nevyšly.

Sestava Španělska proti Gruzii: De Gea - Juanfran (46. Bellerin), Pique, Ramos (46. San Jose), Alba - Busquets (76. Pedro) - Lucas Vázquez (62. Silva), Fábregas (46. Iniesta), Thiago (46. Koke) - Nolito, Aduriz.

Španělé nedali ani gól, jejich soupeř se naopak po trefě Okriašviliho ze 40. minuty duelu radoval, jako kdyby šlo o výhru v kvalifikaci.

„Del Bosqueho muži pojedou na EURO po trapné ztrátě," píše list La Vanguardia. „Tento výsledek zanechává u fanoušků pachuť a obavy. Musí se vyvodit mnoho závěrů, protože náš tým byl neškodný," uvádí El Mundo Deportivo. Oblíbený deník Marca bije na poplach a připomíná neschopnost skórovat proti tak slabému protivníkovi.

Ostatně Marca také uvádí, že v pondělí přijde ostrý test s Českou republikou a ta je „docela lepší než Weissovi svěřenci." Pondělní duel Španělska a České republiky (15:00 v Toulouse) bude mít podle jednoho z nejčtenějších španělských serverů podobný průběh, jako duel s Gruzií. Češi budou naskládaní na vlastní šestnáctce a budou čekat na rychlé brejky.

A právě útočit do pečlivě zahuštěné defenzivy může být pro La Roju problém. „Španělsko hraje a přesouvá míč ze strany na stranu. Občas by ale nebylo na škodu obrátit a pelášit rovnou na branku," píše deník El País.

„Del Bosquemu chybí rychlý přechod, moment překvapení a někdo, kdo má hlad po gólech. Ukázalo se, že bez Iniesty to nepůjde a útočnou energii musí dodat Morata," předvídá ABC nevyjasněné otazníky v základní sestavě Španělů.

Většina listů se shodla na tom, že pondělní duel proti ČR odchytá jako jednička David de Gea. Naopak nejistá je pozice levého beka, kde v úterý chyboval Jordi Alba. Pozitivní dojem zanechal středopolař Lucas Vázquez z Realu. Naopak ze sestavy nejspíš vypadnou útočníci Nolito s Adurizem a nejistá je také pozice Ceska Fábregase, kterého nejspíš nahradí David Silva.

Jak dopadne úvodní zápas českých fotbalistů na ME proti Španělsku?
Zvítězíme
33 %
Nerozhodně
20,9 %
Vyhraje La Roja
46,1 %
Celkem hlasovalo 26729 čtenářů.

Reklama