Hlavní obsah

Aplaus vítal Vrbovu družinu při prvním tréninku! Čech věnoval zraněnému teenagerovi rukavice

Tours
Aktualizováno

V parádní atmosféře absolvovali čeští fotbaloví reprezentanti první trénink v dějišti mistrovství Evropy. Když ve středu večer, po odpoledním ubytování v hotelu Clarion Chateau Belmont, vyběhli k přípravě na stadiónu druholigového Tours, aplaudovaly svěřencům Pavla Vrby téměř čtyři tisíce diváků.

První trénink české reprezentace v dějišti MEVideo: Radek Malina, Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Fanoušci se ke stadiónu trousili už s velkým předstihem. Tudíž i přes bezpečnostní kontroly u vstupů byla při začátku tréninku třicet minut po šesté hodině hlavní tribuna a jedna boční zaplněna. Nakonec organizátoři vydali 3802 vstupenek!

„Bylo to krásné uvítání. Návštěva byla veliká, moc nás to potěšilo," vyprávěl obránce Marek Suchý. "Z Basileje jsem na otevřené tréninky zvyklý. Vedení je dělá pravidelně. Někdy je oznamuje s kratším předstihem, ale třeba už nyní příznivci vědí, že první trénink nové sezóny bude na hlavním stadiónu otevřený," vykládal Suchý.

Když třiadvacet reprezentantů vyběhlo v Tours z šatny na trávník, zůstali stát před hlavní tribunou a potleskem odměnili příchozí. A brankář Petr Čech, jenž v minulosti působil ve francouzském Rennes, za mužstvo promluvil do mikrofonu. „Oslovil mě moderátor, abych k fanouškům promluvil. Až když jsem se později podíval, zjistil jsem, že jde o kluka ze stadiónu v Rennes, jehož léta znám. Chvíli mi trvalo, než jsem ho poznal," usmíval se Čech.

Čech věnoval rukavice

Diváci byli u vytržení právě z reprezentační brankářské jedničky, nadšeně aplaudovali každé akci Rosického s Plašilem. A když došlo na „zápas" červených se zelenými, montovaná tribuna za brankou stráženou Čechem se otřásala při každém zákroku gólmana. Stejně tak diváky nadchla parádní gólová hlavička Škody, s povzdechem tribuny zahučely, když Dočkalova dělovka o milimetry minula branku střeženou Tomášem Vaclíkem.

Na závěr tréninku hráči nakopali jako pozdrav mezi fanoušky míče, jimiž se bude evropský šampionát hrát. Jeden z náctiletých mladíků si při akrobatickém skoku po balónu poranil ruku. Ještě než jej však lékaři dovedli k ambulanci mířící následně do nemocnice, stihl mladíkovi Čech věnovat rukavice. „Snad alespoň částečně zmírnily jeho bolest. A třeba s nimi příště balón chytí," usmál se s odstupem Čech.

Když trenér Vrba první přípravu na francouzské půdě ukončil, právě český gólman a záložník francouzského Bordeaux Jaroslav Plašil trpělivě rozdávali podpisy chtivým fanouškům, na které už před tréninkem na sedačkách čekaly týmové fotografie. „Bylo super, že dorazilo tolik lidí. Trénink má pak hned jiný náboj. Všichni se chtěli ukázat. Přítomnost fanoušků a atmosféra člověka vyhecuje," lebedil si záložník David Pavelka. Pokud Česko postoupí ze skupiny, mělo by dojít na další otevřený trénink. „Třeba se pak dočkáme ještě větší návštěvy," smáli se hráči.

Jak dopadne úvodní vystoupení české fotbalové reprezentace na ME proti Španělsku?
Vyhrají Španělé
52,8 %
Utkání skončí nerozhodně
20,2 %
Zvítězí Češi
27 %
Celkem hlasovalo 13542 čtenářů.

Reklama

Související témata: