Hlavní obsah

Porazit obhájce titulu? Muselo by se sejít úplně všechno, tvrdí Hubník

Tours

Užasle zíral. Na první trénink české reprezentace v Tours se přišlo podívat 3802 diváků. Francouzští pořadatelé sice původně vyhrožovali, že na stadión místního druholigového klubu jich dorazí třináct tisíc, ale i tato návštěva ale fotbalisty překvapila. „Však jsme si s kluky říkali, že tolik lidí nechodí u nás doma ani na ligu,“ netajil údiv Roman Hubník.

Foto: David Taneček, ČTK

Obránce Roman Hubník na tréninku české fotbalové reprezentace v Tours.

Článek

Užaslí jste byli z diváků na tréninku, z uvítání v Tours ale určitě také...

A jak! Neznal jsem mentalitu Francouzů, a tudíž jsem si neuměl představit, jak nás asi přijmou. Jenže hned po příjezdu do hotelu to bylo báječné, cestou k tréninku také. Lidé nás zdravili, mávali, prostě něco báječného.

Z francouzské přízně jste byl překvapený, z porážky prvního soupeře ve skupině Španělů v poslední přípravě proti Gruzii určitě také.

To rozhodně, ale i tak jsou pro mě velkými favority celého šampionátu, protože mají kvalitní mužstvo s vynikajícími fotbalisty ve svém středu. Proti Gruzii si vybrali slabší chvilku, ale porážkou se určitě nenechají rozhodit.

Takže myslíte, že facka v generálce je psychicky nesrazí?

Facku sice dostali, ale bývalo by lepší, kdyby si slabší chvilku vybrali v zápase s námi. Takhle si dají pozor, aby se něco podobného neopakovalo. Rozhodně nás nepodcení.

Lze tak hvězdný tým vůbec porazit? Dá se s ním uspět?

Porazit lze každého, ale abychom to svedli, muselo by se sejít úplně všechno. Smůla na jejich a štěstí na naší straně, k tomu výkon nikoli na sto, ale na sto dvacet procent.

Zažil jste někdy utkání proti španělským fotbalistům, v němž by se tyto premisy sešly?

Ještě v dobách olomouckého angažmá jsme hráli pohárové utkání se Celtou Vigo, která byla obrovským favoritem. Ve Španělsku jsme prohráli 0:1, v domácí odvetě jsme vedli 2:1 a potřebovali vstřelit postupový gól. Otevřeli jsme hru, v závěru dostali dvě branky a prohráli, ale Vigu jsme život hodně znepříjemnili.

Máte tušení, zda se proti Španělsku objevíte v základní sestavě? Už jste po zranění vůbec v pořádku?

Žádný problém, jsem stoprocentně fit. Trenér už určitě sestavu v hlavě má, ale já samozřejmě nevím, zda v ní figuruji. Každopádně budu připraven tak, abych nastoupit mohl, protože stát se může cokoli.

Už jste v hlavě probíral, jak si jako obránce s navýsost nebezpečnými hráči protivníka poradit?

Přípravu na zápas jsme zatím neabsolvovali, máme však nachystané informace i video s rozborem hry jejich mužstva a každého hráče. Času na přípravu je ještě dost.

Do Toulouse na samém jihu Francie musíte k zápasu letět. Komplikuje vám to hodně život?

Letos to bude víc divoké než před čtyřmi lety v polské Vratislavy, kde jsme všechny tři zápasy základní skupiny odehráli na jednom místě. Připomíná mi to trochu trip hokejových mančaftů v NHL, ale problém to představovat nebude.

Jak dopadne úvodní zápas českých fotbalistů na ME ve Francii?
Španělsko porazí
27,5 %
Se Španělskem remizují
22,1 %
Se Španěly prohrají
50,4 %
Celkem hlasovalo 24286 čtenářů.

Reklama

Související témata: