Hlavní obsah

Strašné, naříkali čeští fotbalisté nad španělským direktem

Toulouse

Pouhé tři minuty dělily české fotbalisty od bezbrankové remízy v úvodním vystoupení ve skupině D na mistrovství Evropy ve Francii. Nakonec obhájci evropského zlata Španělé ze vzduchu udeřili a slavili triumf. Svěřenci Pavla Vrby nijak neskrývali obrovské zklamání.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Zklamaný Vladimír Darida po porážce se Španěly.

Článek
Fotogalerie

„Výsledek zastiňuje všechnu naši snahu. Bojovali jsme, se štěstím zvládali všechny situace a nakonec stejně remízu neudrželi," naříkal Theodor Gebre Selassie, který nastoupil na netradičním místě pravé záložníka.

„Čekali jsme podobný průběh. Skvěle jsme zápas odpracovali. Je to strašné, takhle inkasovat. Ohromně mrzí, když jsme byli blízko bodu a nemáme nic, protože jsme se vydali ze všech sil," posteskl si kapitán Tomáš Rosický. „Je těžké přijmout prohru gólem v závěru. Byli jsme pod velkým tlakem. Ale dlouho vycházel náš plán, nedávat Španělsku prostor. Nicméně jejich kvalita je obrovská a nakonec jednu šanci proměnili," ohlížel se za devadesáti minutami v Toulouse brankář Petr Čech.

„Gól byl výsledkem velkého tlaku, jemuž jsme čelili. Trošku chaosu nastalo už při vybíhání. Hráči Španělska byli v přesile a Iniesta našel Piquého přesně," ohlížel se za rozhodujícím okamžikem zápasu Čech. „Už jsem věřil v bod," doplnil brankář českého týmu.

Reklama

Související témata: