Hlavní obsah

Piqué vydělal Frýdkovi peníze, Dobiašovi se proti Španělům líbil jen brankář Čech

Praha

Oba svého času vynikali na hřišti nápaditými kousky. O to více Karola Dobiaše a Martina Frýdka mrzelo, že směrem dopředu byli čeští fotbalisté v úvodním utkání letošního EURO se Španěly málo odvážní. „Spokojený“ nakonec byl pouze vicemistr Evropy z roku 1996 Frýdek, kterému se vyplatilo vsadit na střelecké schopnosti Gerarda Piquého.

Dobiaš a Frýdek hodnotí duel ME proti ŠpanělskuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Měl jsem vsazeno na kombinaci Ramos-Piqué-Sivok," svěřil se Frýdek při sledování pondělního duelu v redakci Sport.cz. „Myslel jsem si, že budou rozhodovat standardní situace, a věřil jsem, že Tomáš jako vynikající hlavičkář se nám prosadí. Bohužel, byl to Piqué. Tahle výhra mě tedy netěší."

Oba internacionály příliš nenadchla ani hra českých fotbalistů. „Pokud i ve druhé půli budou mít Španělé takový tlak jako ke konci prvního poločasu, tak to s námi bude velmi špatné," varoval Dobiaš po úvodních 45 minutách, v nichž španělského brankáře Davida de Geu prověřil jen Tomáš Necid.

„Trošku jsme ho překvapili. Zkusili jsme, jestli nespí," usmíval se Frýdek. Úspěch nepřinesly ani ojedinělé pokusy po změně stran. Naopak v 87. minutě vzal Česku naději na bodový úspěch Piqué. „Na hru, kterou jsme předváděli, je pro nás prohra 0:1 ještě lichotivý výsledek," tvrdí Dobiaš. „Na španělské straně vynikal nejvíce Iniesta, na naší pouze Čech," uzavřel mistr Evropy z Bělehradu 1976.

Reklama

Související témata: