Hlavní obsah

Dokonce i kamarádi sázeli na Belgii, smál se po výhře De Rossi

Lyon

Italští fotbalisté na úvod mistrovství Evropy porazili favorizovanou Belgii 2:0, čímž podle záložníka Danieleho De Rossiho překvapili i své známé. Sami hráči však měli v důvěru ve svůj tým, který je prý nejlepším italským kolektivem za poslední roky.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Daniele De Rossi v utkání proti Belgii.

Článek
Fotogalerie

"Věřil jsem nám, přestože i moji kamarádi v Římě vsázeli své domy na Belgii. Já je ale varoval, že máme velmi dobře organizovaný tým, který opravdu dře a nikdo to s námi nebude mít lehké," prohlásil De Rossi pro italská média.

"Dali jsme dohromady neuvěřitelné mužstvo. Jsem v reprezentaci od roku 2004 a nikdy tu nebyla tak skvělá parta. Všichni myslíme jen na kolektivní úspěch," dodal záložník AS Řím po výhře, kterou podpořili góly Emanuele Giaccherini a Graziano Pellé.

Pondělní vítězství prý italskému týmu dodá velké sebevědomí. "Je to jen malý výsledek, ale ukázal nám, že i když nejsme papírovým favoritem, tak se můžeme na hřišti rovnat týmům, jako je Belgie," dodal De Rossi.

Kritický Wilmots

Trenér Belgie Marc Wilmots však Itálii kritizoval. Podle něj tým z Apeninského poloostrova v Lyonu nehrál opravdový fotbal, ale soustředil se jen na protiútoky.

"Je to velké zklamání pro celý tým. V první půlhodině jsme Italům nedovolili absolutně žádné šance a sami si jich pár vytvořili, i když to byly střely z dálky. Potom jsme udělali malou chybu v obraně a Itálie skórovala. Došlo ke špatné komunikaci mezi (Tobym) Alderweireldem a (Laurentem) Cimanem," prohlásil Wilmots.

Po změně stran sice Belgičané přidali, ale finalista minulého EURO si výhru pohlídal, navíc Pellé v nastavení přidal z výborně sehraného protiútoku pojistku. "Je těžké vrátit se do zápasu, zvlášť proti tak zkušenému soupeři. Po přestávce jsme hráli mnohem lépe, ale stále to nebylo snadné proti bloku Juventusu v jejich obraně," konstatoval sedmačtyřicetiletý kouč.

Reklama

Související témata: