Hlavní obsah

Plašil si vyměnil dres s Juanfranem, ale na truchlení čas neměl. Není nic ztraceno, burcuje

Toulouse

Fotbalový záložník Jaroslav Plašil hrával v Osasuně s tehdy mladými talenty Juanfranem a Azpilicuetou. Léta se neviděli. V pondělním duelu ME se Španělskem se na hřišti potkal s Juanfranem, ale na trávníku se k sobě příliš často nedostali.

Foto: Albert Gea, Reuters

Český záložník Jaroslav Plašil po skončení utkání se Španělskem.

Článek
Fotogalerie

„S oběma jsem si povídal. Dlouho jsme se neviděli, takže bylo o čem, ale nebyl čas. S Juanfranem jsem si po zápase vyměnil dres. Oba fotbalově ohromně vyrostli. Talent ukazovali už v Osasuně. Ti dva jsou důkazem správné cesty, kterou jde španělský fotbal. Kluby pracují s mládeží, vychovávají talenty, a na těch pak vydělávají při prodeji peníze. Velké kluby jako Real Madrid nebo Barcelona jim je zaplatí. Takových příkladů by se ale našlo mnohem víc," říkal současný kapitán Bordeaux.

Stejně jako ostatní ho mrzela porážka. Zejména, když Piqué skóroval v samém závěru zápasu. „Zápas měl průběh, který jsme čekali a byli na něj připravení. Španělé měli míč na svých kopačkách, my jsme běhali. Škoda je, že jsme dostali gól až takhle na konci, kdy už bylo k remíze hodně blízko. Chyběly dvě nebo tři minuty do konce," litoval.

Odpočinout si a hurá na Chorvaty

Spoluhráčům neměl co vytknout. „Všichni odvedli maximum. Hráli jsme na hranici svých možností. Jedna maličká chybička nám všechno zhatila. To je strašná škoda," pravil. Názor, že měl český tým hrát otevřenější fotbal, však odmítl. „To by byla sebevražda. Kdybychom hru víc otevřeli, oni by nás snáze rozebrali. Na to jsou mistři. Drželi jsme blok a oni museli tvořit. Pochopitelně si vytvářeli šance, ale nám se dařilo je eliminovat a někdy jsme měli i štěstí," přiznal.

Na smutnění po porážce ale není čas. „Zápasy jdou rychle za sebou. Teď si musíme odpočinout a připravit se co nejlépe na Chorvaty a jít do toho naplno. Zdaleka není nic ztraceno. Bod se Španěly by byl krásný bonus, ale musíme jít dál a postup si uhrát," říkal přesvědčivě Plašil.

Postoupí čeští fotbalisté navzdory porážce se Španělskem do osmifinále ME?
Ano
37,3 %
Ne
62,7 %
Celkem hlasovalo 16390 čtenářů.

Reklama

Související témata: