Hlavní obsah

Já jsem tady asi dohrál, říká Rosický

St. Étienne

Zase je zraněný! Podle všeho pro něj tohle ME končí. Tomáš Rosický, „věčný marod“ a hvězda českého týmu, v závěru druhé půle boje s Chorvaty šel k zemi ve chvíli, kdy nebyl v přímém kontaktu s žádným protihráčem. Chytil se za zadní část stehna. Utkání s Chorvatskem ještě dohrál. Spíše ovšem jen formálně setrval na hřišti. Kouč Pavel Vrba už nemohl střídat... Do žádné vážnější akce už se Rosický nepouštěl. I s ohledem na jeho předešlé trable bylo zřejmé, že už do ME nezasáhne.

Foto: Jason Cairnduff, Reuters

Tomáš Rosický krátce poté, co Milan Škoda korigoval v souboji s Chorvaty.

Článek
Fotogalerie

Že to nevypadá dobře s účastí v dalším utkání s Turky (v úterý) a případně i v dalších bojích, potvrdil sám hned po utkání. „Já jsem tady asi dohrál," přiznal pro ČT po utkání.

Později jednoznačně vyloučil svůj start v závěrečném duelu skupiny ME s Tureckem. Téměř jistě by nezasáhl ani do vyřazovací fáze. "Těžko. Jak jste viděli, vzal jsem balon, šel jsem a úplně mě to porazilo. To vůbec nevypadá dobře," dodal smutně.

Zápas s Chorvaty skončil 2:2 po gólu Tomáše Necida z penalty v nastavení. "Věděl jsem, že potřebujeme bod, takže jsem to rval na sílu, i když jsem nemohl. Rval jsem to, co to šlo, a bohužel jsem za to zaplatil. Snad to stálo za to a kluci teď budou mít nádherný zápas o vše. Já v něm určitě nebudu," řekl Rosický.

Pětatřicetiletý záložník měl se zraněními trable celou sezónu, stihl se však uzdravit a odjet na Euro. Znovu se však potvrdilo, že jeho zdraví je chatrné.

"Nevím, jak to Tomáš cítí, ale já bych byl trpělivější. S nějakými závěry počkejme až po vyšetření," řekl trenér Pavel Vrba.

Podle lékaře týmu Petra Krejčího právě vyšetření teprve odhalí, o jak velký problém se zadním stehenním svalem jde. Mohl by podle něj být jen natažený.  "Jestli nepůjde o rupturu, budeme ještě dělat vše proto, aby se na mistrovství zase mohl obejvit," uvedl Krejčí.

Rosický se ve druhém utkání na Euru zranil i před čtyřmi roky. Tehdy bez něj Češi v závěrečném utkání ve skupině porazili domácí Polsko 1:0 a zajistili si postup do čtvrtfinále. Místo Rosického může trenér Vrba využít stejně jako tehdy Daniela Koláře, nabízí se také Bořek Dočkal, případně vysunutí Vladimíra Daridy.

Reklama

Související témata: