Hlavní obsah

Island - Maďarsko 1:1Maďaři mohou jásat, Islanďané jim k cennému bodu pomohli vlastním gólem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Sigurdsson (penalta) 1 : 0
88. Saevarsson (vlastní) 1 : 1
Záznam online reportáže

Marseille
Aktualizováno

Postup je pro Maďary prakticky realitou, mohou jásat. Důležitý bod v pokračování fotbalového ME vyválčili zásluhou "vlastence", který si Islanďané dali v samém závěru a stanovili skóre na konečných 1:1. Seveřané vedli po gólu Gylfiho Sigurdssona z penalty, situaci předcházela chyba maďarské hvězdy v brance Gábora Királyho. V závěru si při tlaku Maďarů dal Birkir Saevarsson vlastní gól... Island i podruhé remizoval a k jistotě postupu potřebuje v posledním utkání ve skupině porazit Rakousko.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Islanďan Birkir Saevarsson (v modrém dresu) vlastním gólem srovnává na 1:1 bitvu s Maďary. Vpravo Daniel Bode, vlevo brankář Hannes Halldorsson.

Článek
Fotogalerie

Island vedl od konce prvního poločasu, kdy zkušený Király neudržel centr a z jeho chyby vyplynul závar a z něj penalta. Tu proměnil Gylfi Sigurdsson. Island ale historickou výhru neudržel.

Maďarsko si mohlo v případě výhry prakticky zajistit postup a bylo proto aktivnější. Island však velmi dobře bránil a nepouštěl soupeře do šancí. Naopak sám hrozil ze standardních situací a brejků. Po jednom z nich ve 30. minutě Gudmundsson ve vápně přetlačil Kádára, ale gólmana Királyho už neprostřelil. Předtím po dlouhém autu hlavičkoval nad Bödvarsson.

Pět minut před poločasem si vybral slabší chvilku Király, který vybíhal na centr, ale míč mu vypadl a při následném zmatku fauloval Kádár. Sudí odpískal pokutový kop, který s přehledem proměnil Sigurdsson.

Po změně stran se Maďarsko snažilo vytvořit si tlak, ale dostávalo se jen ke střelám z přímých kopů. Nejprve po překvapivém signálu pálil Kleinheisler nad, následně si s nepříjemnou střelou Dzsudzsáka poradil nadvakrát Halldorsson.

Maďaři posílili ofenzivu, hráli na tři útočníky a nakonec se dočkali odměny. Po kombinační akci pronikl do vápna Nikolič, poslal před branku střílený centr a Saevarsson si ve skluzu před nabíhajícím Bödem srazil míč do vlastní branky.

Přesto ještě mohl Island strhnout vítězství na svou stranu, když se v nastavení dostal k přímému kopu z hranice pokutového území. Jenže Sigurdsson neuspěl se snahou podstřelit zeď a dorážku střídajícího veterána Gudjohnsena srazili obránci těsně vedle.

Mistrovství Evropy ve fotbale:
Skupina F (hráno v Marseille):
Island - Maďarsko 1:1 (1:0)
Branky: 40. G. Sigurdsson z pen. - 88. vlastní Saevarsson. Rozhodčí: Karasev - Golubjev, Kalugin - Lapočkin, Ivanov (všichni Rus.). ŽK: Gudmundsson, Saevarsson, Finnbogason - Nagy, Kleinheisler, Kádár. Diváci: 60.842.
Island: Halldorsson - Saevarsson, R. Sigurdsson, Árnason, Skúlason - Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson (67. Hallfredsson), Bjarnason - Sigthórsson (84. Gudjohnsen), Bödvarsson (69. Finnbogason). Trenér: Lagerbäck.
Maďarsko: Király - Lang, Guzmics, Juhász (85. Szalai), Kádár - Nagy - Stieber (67. Nikolič), Gera, Kleinheisler, Dzsudzsák - Priskin (67. Böde). Trenér: Storck.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články