Hlavní obsah

UEFA projedná prohřešky fanoušků Maďarska, Belgie a Portugalska

Paříž

Evropská fotbalová unie UEFA dnes zahájila disciplinární řízení s Maďarskem, Belgií a Portugalskem. O případu maďarských fanoušků, kteří se dostali do potyček s pořadateli před sobotním utkáním mistrovství Evropy s Islandem a také na stadion pronesli pyrotechniku, by měla UEFA rozhodnout v úterý. Ve zbývajících případech zatím není termín jasný, uvádí agentura SID.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Nepokoje v hledišti při utkání Island - Maďarsko.

Článek

Asi stovka maďarských fanoušků se pustila do ochranky stadionu a policistů, kteří se jim na stadionu v Marseille pokoušeli zabránit přelézt ochrannou bariéru a připojit se k jiné skupině příznivců na tribuně. V závěru zápasu, ve kterém Maďaři vybojovali těsně před koncem remízu 1:1, fanoušci navíc naházeli na hřiště několik dělbuchů. Pyrotechnika se objevila i při státních hymnách a po odpískání penalty ve prospěch Islandu.

Belgičané se budou zodpovídat také za pyrotechniku v rukách fanoušků a za házení předmětů na hrací plochu během přesvědčivého triumfu 3:0 nad Irskem. Ani poslední třetí duel ze sobotního programu se neobešel bez problémů, Portugalsko může dostat trest za fanouška, který vběhl na trávník po závěrečném hvizdu. Tomu se přestupek možná vyplatil, protože si na trávníku pořídil "selfie" s kapitánem Portugalců Cristianem Ronaldem.

Reklama

Související témata: