Hlavní obsah

Češi by mohli narazit na Itálii, Francii a do cesty se jim staví i kanonýr Bale

Praha
Aktualizováno

Zbývá nejdůležitější krok, který nelze vynechat. Pokud chtějí čeští fotbalisté postoupit do osmifinále mistrovství Evropy ve Francii, musejí v úterním duelu porazit Turecko. Podíváme-li se na šampionát dál, vyhlídky jsou velmi lákavé. Vrbovu týmu se jako úvodní soupeř ve vyřazovací části nabízí Itálie, Francie a teď už i Wales.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Hvězda velšského výběru Gareth Bale se trefila i ve třetím utkání na ME. Může být soupeřem pro Čechy.

Článek

Existuje eventualita s postupem i se dvěma body, je však mizivá. Na remízu s Tureckem spoléhat nelze, Češi budou muset hrát v posledním duelu ve skupině na vítězství.

Pokud Turecko porazí, postup by měli mít takřka jistý, i když zůstanou na třetím místě. Čtyři týmy s nejlepší bilancí ze třetích míst v šesti skupinách totiž také postoupí dál a Češi by mezi nimi v případě zisku čtyř bodů chybět neměli.

Na koho Čech a spol. narazí, pokud opravdu postoupí? Když skončí ve skupině druzí (Chorvati by zároveň museli prohrát se Španělskem a spadnout na třetí příčku), je to jasné. Češi by šli na Itálii, vítěze skupiny E, hrálo by se v pondělí 27. června od 18:00 v St. Denis.

Pokud by národní tým skončil ve skupině třetí a postoupil, má zatím výběr možných soupeřů pestřejší.

Prvním z nich je domácí Francie jakožto jistý vítěz skupiny A. S ní by se Češi utkali v neděli v Lyonu (15:00).

Druhou variantou je pak vítěz skupiny B. A to je Wales. A také kanonýr Gareth Bale, se třemi trefami nejlepší střelec turnaje. Hrálo by se v sobotu v Paříži (18:00).

Výběr je to věru lákavý, podmínka je ovšem jasná. Porazit Turecko! Odměna by v každém případě byla atraktivní...

Reklama