Hlavní obsah

Rozčarovaný mazák Kadlec ve Francii ostrouhal: Nečekal jsem, že neodehraju ani minutu

Lens

Třetí evropský šampionát absolvoval ve Francii český fotbalový obránce Michal Kadlec. Před osmi lety v Rakousku a Švýcarsku si připsal jen deset minut na trávníku, o čtyři roky později patřil k oporám sestavy pyšnící se účastí ve čtvrtfinále. Na letošní ME se moc těšil. Chtěl se předvést, věřil v úspěch. Jenže neodehrál ani minutu. A nespokojenost dal najevo na sociálních sítích.

Foto: Jan Tauber

Michal Kadlec v přípravě českého národního mužstva.

Článek

„Končíme," výstižně na Twitteru komentoval vyřazení českého týmu. „Taky jsem nečekal, že na ME, pro které jsme dva roky bojovali, a já hrál většinu zápasů v kvalifikaci, neodehraju ani minutu. Díky fans," uvedl dále jednatřicetiletý zadák.

Při bitvách o Francii patřil k oporám Vrbova výběru. Odehrál šest utkání a český tým v sestavě s Kadlecem nikdy neprohrál. Borec, jenž bude od nové sezóny hájit dres Sparty, byl při remíze s Lotyšskem, výhře v Kazachstánu, v Turecku a v Nizozemsku, doma juchal nad skalpy Islandu a Nizozemska.

Pravidelně naskakoval i v přátelských duelech během kvalifikačního cyklu, trenér Vrba jej zkoušel i v přípravě během letošního jara a poté při závěrečném soustředění před šampionátem.

Kadlec odehrál poločas proti Rusku a pětačtyřicet minut v generálce proti Jižní Koreji. Už v Tours, kde byl dočasný domov českého mužstva během mistrovství, si před bitvou se Španěly na místo v sestavě po boku stoperské jedničky Sivoka věřil.

Zprávu smazal

„Máme společně odehraných hodně minut. I minulé mistrovství jsme absolvovali, s výjimkou prvního duelu proti Rusku. Stejně jako kvalifikační bitvy o Francii. Jak spolu hrajeme dlouhá léta, víme, co může jeden od druhého čekat," vykládal Kadlec.

Jenže v sestavě při úvodním představení chyběl. Z českého týmu „prosáklo", že Kadlec byl zklamaný. Možná ještě více, než z absence v sestavě z faktu, jak s ním trenér Vrba (ne)komunikoval o roli, kterou pro něj nachystal. „Za roky v reprezentaci bych si to snad zasloužil," měl si Kadlec postesknout. Z pohledu startů v národním dresu jde s pětašedesáti duely o čtvrtého muže pořadí z aktivních hráčů, tudíž jeho stesk není neoprávněný.

Kadlecově konkurentovi Hubníkovi navíc zápas se Španělskem vyšel, a tak rodák z Vyškova zůstal na lavičce i při bitvě s Chorvaty, kde však rival chyboval. A borec, jenž prožil tři minulé sezóny v tureckém Fenerbahce, cítil pro rozhodující bitvu české družiny ve Francii proti Turecku šanci na sestavu. Jenže znovu se na hřiště nedostal a šampionát opouštěl bez jediné odehrané minuty.

Rozčarování z hořkého osudu dal najevo prostřednictvím sociálních sítí. Následně však svoji zprávu smazal...

Zasloužil si Michal Kadlec odehrát na ME alespoň jedno utkání?
Ano, určitě měl nastoupit proti Turecku
76,3 %
Klidně měl hrát ve více zápasech
10,6 %
Je úplně jedno, koho kouč Vrba do obrany nasadil
13,1 %
Celkem hlasovalo 18475 čtenářů.

Reklama

Související témata: