Hlavní obsah

Portugalská hvězda prý není teenager. Před semifinále ME se řeší Sanchesův věk

Paříž

Neobvyklý problém řeší před semifinále mistrovství Evropy záložník Renato Sanches. Portugalská média totiž před středečním zápasem s Walesem v Lyonu zpochybnila věk osmnáctiletého reprezentanta a nedávné posily Bayernu Mnichov.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Portugalec Renato Sanches jásá po brance v rozstřelu čtvrtfinále ME s Poláky.

Článek

Mezi prvními, kdo nechal věk bývalého hráče Benficy Lisabon prověřit, byl předseda konkurenčního Sportingu Bruno de Carvalho. Do vyšetřování se pustil i deník Jornal de Notícias a přišel na to, že Sanchesův rodný list s rokem narození 1997 byl zaregistrován až o pět let později.

Údajně za to mohla skutečnost, že Sanches se po rozchodu rodičů odstěhoval s otcem do Francie a do Portugalska se vrátil až v roce 2002. "Hodně lidí tím uráží mě i Benficu. Dnes je každý na sociálních sítích, každý si to přečte a má to i vliv na spoluhráče, kteří nad tím začnou přemýšlet," řekl Sanches listu Desporto.

Jak by mi mohlo být pětadvacet

"Někteří lidé od začátku o mém věku pochybovali a říkali, že mi není osmnáct, ale dvaadvacet nebo třiadvacet," přidal Sanches. "V Portugalsku jsem vyrostl a deset let jsem hrál za Benficu. Jak by mi tedy mohlo být pětadvacet?" uvedl záložník, který na Euru patří k oporám reprezentace.

V osmifinále proti Chorvatsku se v prodloužení podílel na postupové brance, ve čtvrtfinále s Polskem se postaral o vyrovnání na 1:1 a v penaltovém rozstřelu pomohl gólem k dalšímu postupu. V semifinále Portugalci narazí na nováčka z Walesu, druhou dvojici tvoří Německo s domácí Francií.

Reklama

Související témata: