Hlavní obsah

Bucha před odletem trnul, proti Italům byl vyhlášen mužem utkání

Celje/Praha

V Celje vstřebává únavu po náročné úvodní bitvě evropského šampionátu a se spoluhráči z reprezentační jedenadvacítky se přitom těší z důležitého bodu, k němuž přispěl. Pavel Bucha odehrál proti Itálii celých devadesát minut, přitom pár dnů před odletem do Slovinska svíralo plzeňského záložníka napětí.

Pavel Bucha byl proti Itálii vyhlášen mužem zápasu. Sám by vybral někoho jinéhoVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

S celým mužstvem Viktorie se musel kvůli zvýšenému počtu pozitivních výsledků testů na koronavirus uchýlit do karantény, na palubě letadla směr Celje ale s parťákem Šulcem nakonec nechyběl.

„Bylo to dost nepříjemný, bohužel to přišlo v nejméně vhodnej okamžik. Oba dva jsme měli štěstí, že jsme byli na covid-19 furt negativně testovaní. Karanténa nám končila o víkendu v poslední den před reprezentačním srazem. Věřili jsme, že pokud nám vydrží zdraví, že s reprezentací odcestujeme," líčí Bucha, který na začátku března nastoupil za Plzeň proti Olomouci. Následující dva ligové zápasy na Spartě i se Zlínem byly ale Západočechům odloženy.

„Nebylo vůbec jednoduchý se v domácích podmínkách nějak chystat. Byli jsme v kontaktu s plzeňskými i reprezentačními trenéry a společně vymýšleli různé věci, jak se třeba připravovat doma. Ale teď jsme oba moc rádi, že jsme tady a odehráli první zápas. To je pro nás taková výhra," vykládal Bucha.

Adam Karabec neměl původně na standardku jít, ale domluvil se se SadílkemVideo: Sport.cz, FAČR

Spletitá situace měla svůj happy end, Bucha cestoval a podle očekávání se objevil i mezi jedenáctkou vyvolených pro utkání se squadrou azzurou, po němž byl navíc vyhlášen mužem utkání. „Potěšilo mě to, i když po zápase jsem takovej pocit neměl. Vybral bych z našeho týmu další tři nebo čtyři jiný hráče, ale jestli to tahle někdo viděl, jsem za to rád a udělalo mi to radost," říká.

Souboj s Itálií je ovšem už minulostí. Bucha teď plně soustředí svoji pozornost na zlomový duel skupiny proti domácímu výběru Slovinska (sobota 18 hodin), který je může přiblížit branám čtvrtfinále. „Remíza stačit nebude, budeme muset jít po vítězství," burcuje šikovný záložník.

Reklama

Související témata: