Hlavní obsah

Duel o všechno! Remíza nic neřeší, ví Krejčí. Nad startem Holíka nejasno

Vyhlíží duel, který jeho partu buď přiblíží vysněnému čtvrtfinále, nebo její šance na postup sníží na minimum. Karel Krejčí chystá českou fotbalovou jedenadvacítku na sobotní souboj se Slovinci (18 hodin, ČT sport), kteří na úvod evropského šampionátu podlehli aspirantovi na titul Španělům 0:3.

Jsem nervózní, ale hráči ze mě nervozitu cítit nesmí, říká před Slovinskem Karel KrejčíVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

„Pro oba týmy to bude zápas o všechno. Remíza nic neřeší, Věřím, že se na to nachystáme a uděláme maximum pro úspěch," řekl na páteční on-line tiskové konferenci trenér Lvíčat. Soupeře nastudoval, přičemž nevycházel pouze z jeho vstupního vystoupení proti obhájcům zlata, v němž hrál z bloku, ale také z listopadových přípravných duelů proti Rusku (2:2) a Německu (1:1).

„Španělé tady má nabitej tým a jsou tak dominantní na míči, že je s nimi těžký hrát zápasy. Nemyslím si, že budeme dobývat obranný val. Slovinci měli i se Španěly momenty, kdy obranu předsunuli a napadali vysoko. Budou se do nás podle mě tlačit výš a snažit se, abychom nakopávali míče," míní Krejčí.

Foto: FAČR

Trenér Lvíčat Karel Krejčí během tréninku před utkáním ME jedenadvacítek se Slovinskem.

Slovinci disponují šikovnými brejkovými hráči a Češi se musejí mít při ofenzivě na pozoru. „Mají organizovanej a bojovnej tým, hodně soubojové hráče, výborné standardky. Bude to jinej zápas než s Italama," varuje před duelem s domácím výběrem, který jako jeden z pořadatelů závěrečného turnaje nemusel absolvovat kvalifikaci.

Foto: FAČR

Michal Sadílek pálí během tréninku před utkáním ME jedenadvacítek se Slovinskem.

Sestavu určí Krejčí s realizačním týmem až po odpoledním tréninku, který proběhl v 16 hodin. Někteří hráči léčí šrámy. Otazník se vznáší hlavně nad jabloneckým obráncem Holíkem, jenž v duelu proti Italům střídal kvůli podvrtnutému kotníku. „Dopoledne měl program s fyzio týmem. Půjde to zkusit. Uvidíme, co zvládne a podle toho se rozhodneme," prohlásil 52letý kouč.

Foto: FAČR

Brankář Martin Jedlička (uprostřed) si během tréninku plácá s trenérem gólmanů reprezentační jedenadvacítky Ladislavem Maierem. Vpravo je Matěj Kovář.

Půjde o hodně, což si uvědomují i všichni hráči, kteří zhlédnou motivační videa. „Snažíme se jim některé věci pouštět, aby věděli, že v tom nejsou sami," vysvětluje Krejčí.

Vítězství uchová mladíkům před posledním vystoupením ve skupině B proti Španělům reálnou šanci na vyřazovací boje, které by jim zaručily nejen ohromný úspěch, ale zároveň ještě jeden sraz této výborné party, s níž Krejčí dlouhodobě pracuje.

Foto: FAČR

Stoper Martin Vitík, vzadu trenér Lvíčat Karel Krejčí během tréninku české fotbalové reprezentace do 21 let před utkáním ME se Slovinskem.

„Tihle kluci neradi prohrávají. Dokážou si vynadat, ale v dobrém. Proto jsou tak úspěšní. Není náhoda, že jsou někteří kluci potřetí na ME. Na hřišti potí krev, mám rád takové hráče, kteří to prožívají, hrají srdíčkem a chtějí se zlepšovat," říká.

Zápas očima expertů
V utkání domácích Slovinců s Českem 97 procent sázejících věří vítězství českému týmu (1,94:1), tři procenta tipují remízu (3,59:1). „Češi v prvním utkání remizovali s Itálií, takže domácímu týmu sázkaři nyní vůbec nevěří, vsadilo si na ně jen několik málo jedinců v kurzu 4,04:1.“ říká Markéta Světlíková, tisková mluvčí Chance. „Na druhou stranu jsme pro Slovince ve skupině nejhratelnějším soupeřem, takže se dá čekat oteřená partie. I proto je kurz na to, že padnou dvě a více branek je poměrně nízko (1,31:1),“ dodala
Jak dopadne zápas ME jedenadvacítky mezi Českem a Slovinskem?
Vyhraje Česko
74,5 %
Utkání skončí remízou
15,7 %
Zvítězí Slovinsko
9,8 %
Celkem hlasovalo 2650 čtenářů.

Reklama

Související témata: