Hlavní obsah

Italský tisk hodnotí los MS ve fotbale jako dosti těžký

ŘÍM

Ze zjevnými obavami v neděli komentují hlavní italské listy páteční rozlosování mistrovství světa ve fotbale. Základní skupinu, v níž se Itálie utká s Českou republikou, Ghanou a Spojenými státy, hodnotí jako dosti těžkou. Deníky také na svých internetových stránkách zdůrazňují, že jen vítěz skupiny pravděpodobně bude mít jistotu, že se už v osmifinále nepotká s favorizovanou Brazílií.

Článek

Italská média rozebírají rozlosování MS se zpožděním, neboť většina z nich až do dnešního dopoledne stávkovala kvůli vyjednávání o kolektivní smlouvě.

Itálie se dostala do velmi těžké skupiny, píše sportovní deník Gazzetta dello Sport. Totéž soudí i další velké italské listy La Repubblica a Corriere della Serra.

Komentáře italských deníků do jisté míry kontrastují s vyjádřením reprezentačního trenéra Marcella Lippiho, který po losu odmítl dělat ze základní skupiny drama.

Itálie neměla štěstí

"Je jisté, že při rozlosování neměla Itálie štěstí," uvedla Gazzetta dello Sport. Připomněla vysoké umístění České republiky i USA v žebříčku FIFA, v němž jsou obě země momentálně nad Itálií. V případě Ghany poznamenala, že její srbský trenér Ratomir Dujkovič se snaží vybudovat "africkou Brazílii". "Na mistrovství světa je tento tým poprvé a může nastoupit v klidu, protože nemá co ztratit," upozornila Gazzetta dello Sport.

"Z lipského osudí vzešel pro Italy záludný los," napsala La Repubblica. Připomněla, že tým Pavla Nedvěda byl loni v semifinále mistrovství Evropy; Spojené státy označila za "dorostlý" tým, obzvláště z technického hlediska. Ghana je podle deníku hvězdou afrického fotbalu, která by se však mohla jevit jako jeden z možných outsiderů mistrovství.

Lippiho tým čeká dřina

Corriere della Serra píše, že hned na začátek čeká Italy pořádná dřina. "Lippiho Itálie určitě mohla mít lepší rozlosování," poznamenal deník. Z osudí v Lipsku podle něj vzešla "vůbec ne špatná trojice". "Nebude to jednoduchá skupina," soudí Corriere della Serra. Také tento list připomíná, že vítězství ve skupině bude zřejmě otázkou dalšího přežití. "V případě druhého místa se Itálie téměř jistě utká s brazilskými fenomény. A to by si vskutku přitížila," dodává Corriere della Serra.

Reklama

Související témata: