Hlavní obsah

Chcete získat vstupenky na MS? Objednávejte je už teď!

PRAHA

Pokud chtějí mít fotbaloví fanoušci reálnou šanci na získání vstupenek na zápasy českého mužstva na světový šampionát, měli by si podle fotbalového svazu pospíšit a požádat o ně už ve třetí vlně prodeje. Ta odstartovala právě v pondělní poledne na internetových stránkách www.fifaworldcup.com a poprvé v ní lze objednávat vstupenky na konkrétní zápasy.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fanoušek fotbalové reprezentace.

Článek

Takto získané lístky se nebudou započítávat do národní osmiprocentní kvóty z kapacity stadionů, kterou účastnickým zemím zaručí FIFA. "Podle posledních informací kvóta pro národní federace nebude navyšována. Ovšem ty vstupenky, které čeští fanoušci získají v nynější vlně, nám z ní nebudou odečteny," řekl dnes ČTK generální sekretář fotbalového svazu Petr Fousek.

Budete se pokoušet získat vstupenky na MS?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Osmiprocentní kvóta zdaleka nemůže uspokojit nároky, které budou fanoušci mít. Do Česka totiž doputuje na zápasy v základní skupině vždy jen po necelých třech tisících vstupenek, z nichž navíc část obdrží sponzoři.

V současné vlně není až tolik důležitá rychlost žádosti. Protože poptávka s určitostí převýší nabídku, rozhodne o majitelích lístků los. A do osudí budou zařazeny všechny žádosti, které dorazí do 15. ledna 2006. V poslední lednový den pak bude 250 000 šťastlivců vylosováno.

Ani pro neúspěšné uchazeče pak ale neskončí sen o získání vstupenek. Jednak mohou věřit, že se k nim přikloní štěstí při losu vstupenek přidělených Česku na základě kvóty, případně mohou spoléhat na další vlnu prodeje, která bude zahrnovat "zbytkové" vstupenky z předchozího předprodeje. Obě možnosti však již budou velmi omezené.

Reklama