Hlavní obsah

Podle Pelého mohou čeští fotbalisté na MS překvapit

DAVOS

Nejlepší fotbalista všech dob Pelé považuje český tým za černého koně mistrovství světa v Německu. Podle pětašedesátileté brazilské legendy se může výběr trenéra Karla Brücknera postarat o velké překvapení. Právě Pelé v pondělí v Londýně představil český dres pro červnový šampionát. A při té příležitosti českým reprezentantům popřál vše nejlepší.

Foto: čtk/Puma

Pelé v pondělí představil nové dresy české fotbalové reprezentace.

Článek

Za největší favority však Pelé považuje své krajany, kteří jsou s pěti tituly rekordmany. "Takoví Angličané a Italové mají velmi dobrý tým, ale Brazílie je samozřejmě favoritem. O tom není pochyb," řekl Pelé, který sám vybojoval zlato třikrát.

Brazilské mužstvo totiž podle něj má všechny hráče na stejně špičkové úrovni. "Brazílie má vlastně dva týmy. Pokud někdo bude muset vystřídat, nebude to mít na její hru vliv. Ale pokud Anglie nebo Itálie přijde kvůli zranění o své nejlepší hráče, bude mít problémy je nahradit," uvažoval Pelé.

Připustil však, že na evropské půdě budou mít Brazilci na cestě za obhajobou zlaté trofeje těžší roli. Sám Pelé zažil jen jednou, že "kanárci" vybojovali titul v Evropě. Povedlo se jim to pouze v roce 1958 ve Švédsku.

"Evropané budou hrát v klimatických podmínkách, na které jsou zvyklí, a před svými fanoušky, proto to může být (pro Brazílii) těžší. Ale letos se to může změnit," dodal. Spolu s českým týmem podle něj může překvapit také nováček mistrovství světa z Pobřeží slonoviny.

Reklama