Hlavní obsah

ČMFS čeká na upřesnění kvóty lístků na MS

PRAHA

Českomoravský fotbalový svaz čeká na přesné údaje od Mezinárodní fotbalové federace FIFA a organizačního výboru mistrovství světa o navýšení kvóty vstupenek na zápasy českého národního týmu, které slíbil v pondělí v Praze Franz Beckenbauer. Česko by mělo dostat na každý zápas zhruba o 2000 lístků víc.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Kvóta na příděl vstupenek na utkání českých fotbalistů na MS v Německu by měla vzrůst zhruba o 2000 lístků na zápas.

Článek

"Samozřejmě nás jeho informace potěšila. Nyní čekáme na písemné potvrzení, a hlavně skutečné počty. Ty bychom měli dostat z FIFA během několika dnů. Pak oznámíme veřejnosti, jakým způsobem mají zájemci dál postupovat," řekl generální sekretář svazu Petr Fousek. Zatím platí původní termín uzávěrky objednávek na ČMFS, tedy 6. února.

Beckenbauer v pondělním večerním vystoupení při prezentaci fotbalového MS slíbil navýšení kvót na utkání české reprezentace v základní skupině přibližně o 2000 vstupenek na zápas, což zaplněný sál Rudolfína odměnil potleskem.

Podle dosavadních 8 procent z kapacity stadiónu na účastnickou zemi má Česko na úvodní utkání s USA (12. 6. v Gelsenkirchenu) k dispozici 3732 vstupenek, na duel s Ghanou (17. 6. v Kolíně n. R.) 3065 lístků a na poslední utkání s Itálií (22. 6. v Hamburku) 3444 vstupenek.

Reklama