Hlavní obsah

Fotbalisté před odletem do Seefeldu regenerovali

Regenerační trénink naplánoval kouč fotbalové reprezentace Karel Brückner svým svěřencům na poslední den před odletem do rakouského Seefeldu. Hráči v pátek absolvovali téměř půlhodinový výklus, po něm je čekala hodinová rehabilitace uvnitř strahovského stadiónu a další regenerační část v hotelu Praha.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalová reprezentace se chystá na mistrovství světa.

Článek

Na dopoledním tréninku chyběl z vyvolené třiadvacítky už jen sparťanský brankář Jaromír Blažek, jehož čeká večer finále Poháru ČMFS se Spartou. Naopak poprvé se spoluhráči vyběhl na trávník Pavel Mareš, který ve čtvrtek večer přicestoval z Petrohradu.

Blažek se sice k týmu připojí ještě před sobotním odletem do Rakouska, ale tým stejně nepocestuje kompletní. Trenér dal totiž na víkend volno Janu Polákovi, který se v sobotu v Brně žení. "Nemáme s tím problém, k týmu se připojí už v neděli večer," vysvětlil Brückner po tréninku.

Kouč byl spokojený

K němu vyběhli i všichni rekonvalescenti, ovšem trio Poborský, Šmicer a Nedvěd obulo pouze tenisky. Ostatně na dnešní trénink kopačky ani nepotřebovali: téměř půl hodiny kroužili všichni fotbalisté společně v lehkém výběhu, pak chvíli žonglovali s míčem a po necelých 50 minutách první trávník opouštěli.

Brückner byl ale spokojen. "Nebyl to žádný ostrý start, ale to by ani nešlo. Plníme ještě řadu dalších úkolů a procedur, na větší intenzitu bude čas až v Seefeldu," připomněl kouč, že dnes ráno fotbalisté například absolvovali další část zdravotních testů a všichni odevzdávali vzorky krve. Důkladné vyšetření požaduje pro všechny hráče mezinárodní federace FIFA, aby se vyhnula zdravotním komplikacím během šampionátu.

Utužování kondice

V Seefeldu hned od soboty začnou reprezentanti utužovat kondici. "Dojde i na výběhy v lese, na specifické fotbalové věci se dostaneme až v druhé polovině týdne. A i ve dnech zápasů se najde další hodina, při které se vydáme k přípravě," ozřejmil kouč náplň nejbližšího týdne.

Jednou společnou akci ale už mají fotbalisté za sebou. Ve čtvrtek večer se stejně jako před dvěma lety s realizačním týmem vypravili na večeři do restaurace na Novotného lávce. Před dvěma lety se podobná akce vydařila, a tým pak došel až do semifinále Eura. I proto si společné posezení zopakovali.

Reklama